Kategoriler

Arşivler

Nejla BİLGİN Kategoriler

Tarih 12 May 2018 Kategori: Nejla BİLGİN

KÖR SOKAKLARIN SARHOŞU

Issız sokaklarda, kör sokak lambalarının altında kaybettiğim umudumu aradım. Çişeleyen yağmurda hüzünlerimden arınmak için usul adımlarla çıkmaz sokaklarda kayboldum. Gece boyunca havlayan köpek seslerini yoldaş edindim kendime. Sesime yabancı oldu kulaklarım, o kadar uzun zaman hiç kimse İle konuşmamıştım, bazen kendi kendime mırıldanmak istedim fakat sesimin çıkmadığını fark ettim.

Tarih 12 May 2018 Kategori: Nejla BİLGİN

KİM BU AMERİKALILAR !

Dünyanın bir ucunda yaşayıp, dünyayı yönetenler. Hangi ülkeye mutluluk ve huzur verdiniz? Ayak bastığınız her yeri çöle, yerel halka yaşamı cehenneme çevirdiniz.
Süt tozu, Vita yağı, lastik ayakkabı ile girdiniz yaşantımıza. Şimdi ise gizliden o reklamlarla bizi yönetiyorsunuz. Hava gibi her yerde varsınız.

Tarih 27 Mar 2018 Kategori: Nejla BİLGİN

Nevruz/Bahar Bayramı Kutlu ve Mutlu olsun!

Baharın gelişi ve dostluğun müjdeleyicisi şeklinde nitelendirilen ve her yıl Dünya genelinde çeşitli şenlikler eşliğinde karşılanan Nevruz Bayramı kutlu olsun.
Dünya genelinde ve ağırlıklı olarak Anadolu ve Orta Asya medeniyetleri tarafından, baharın gelişi ve dostluğun müjdeleyicisi adı altında kutlanan Nevruz, her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli yöresel etkinliklerle kutlandı.

Tarih 27 Mar 2018 Kategori: Nejla BİLGİN

YAŞ ALMAK HAYATTAN

Yaşlanmak ve yaşlı olmak insanların büyük bir çoğunluğunun korkusu oysa yaşlanmak kaçınılmaz bir son. Kum saatinden akan kumlar zamanın azaldığının ve yaşlılık günlerinin yaklaştığının habercisi. İstediğiniz kadar dış görünüşünüz yaşınızdan küçük göstermenize sebep olsun beden yaşınız ve ruhunuz yaşlanır ve gerçek yaşınızı yansıtır.

Tarih 19 Şub 2018 Kategori: Nejla BİLGİN

YALNIZ İÇİLEN KAHVELERDEKİ YALNIZLIK

Kahvesinden küçük bir yudum aldı kadın, yoğun kahve tadını damağında hissetti. Kahveyi naneli lokum İle birlikte içmeyi tercih ederdi. Boğazından midesine giden kahve İle naneli lokumların tadı birbirine karıştı. Şekersiz kahve İle az şekerli yoğun nane aromalı lokum günün olmazsa olmazı idi. Kahveyi yalnız başına içmeyi hiç sevmezdi gerçi hiçbir yiyeceği tek başına yemeyi

Tarih 24 Ara 2017 Kategori: Nejla BİLGİN

Uyudun Uyandın Ne Değişti

Bu sabah uyanan pek çok kişi gene ellerine kazma ve küreklerini aldı, karşılarında onlara engel gördükleri kim varsa kuyularını kazmaya başladılar.
İnsanlar birbirlerini kandırmak için yalan söylemeye çoktan başladılar bile. Günaydın demeden önce bugün ne kötülük yapayım diye düşünür oldu kötü yürekler.

Tarih 24 Eki 2017 Kategori: Nejla BİLGİN

YÜREĞIMIZDE KALANLAR

Insan bir yakınını kaybedince dünyası başına yıkılır, tüm renkler griye döner ve duygular anlamsızlaşır. Tüm seslere kulakları tıkanır, sadece kaybettiği sevdiğinin sesini duymak ister. O anda onu unutmaktan korkar ve hayalini gözlerinin önüne getirmek ister. O hayal gözünün önüne bir türlü gelmez, yorulur gene de görüntüleri tekrar görmeye çabalar.

Tarih 19 Eki 2017 Kategori: Nejla BİLGİN

YOL HALİ

Yolculukları severim, özellikle nereye gideceğini düşünmeden doğaçlama arabaya atlayıp canın nereye gitmek istiyorsa oraya gidilen yolculukları daha çok severim.
Yol üzerinde uğranılan yerlerde insanlarla tanışmak ve o yörenin ilginç hikayelerini dinlemek bilgi dağarcığını doldurur.

Tarih 23 Eyl 2017 Kategori: Nejla BİLGİN

VAZGEÇMEK

Hiç anlayamadın neden senden bu kadar kolay vazgeçtiğimi. Belkide bu kadar kolay gidebileceğimi düşünmemiştin. Insan nedense hep kendini vazgeçilmez sanır. En büyük yanılgı belkide bu vazgeçilmezim duygusunun diğer duyguları kör etmesi sebep olabilir. Çok iyi arkadaştık çok biz seninle eskiden. Sen benim kız lisesinde eğitim görenlerin çok iyi bildiği arkadaştan öte kardeşim gibiydin.

Tarih 23 Eyl 2017 Kategori: Nejla BİLGİN

HERKES KISMETİNİ YER

Sefaköy’ ün kenar mahallesinde aldıkları arsaya iki katlı binayı zor koşullarda inşa etmişlerdi. Ailenin her ferdi semtteki farklı fabrikalarda işçiydi. Önce alt kat yapılmış, üç yıl sonrada üst kat inşa edilmişti. Binanın üzerinde Demir filizleri vardı ve parayı denkleştirdileri vakit üçüncü katı da yapacaklardı.