Kategoriler

Arşivler

Anılar Kategoriler

Tarih 30 Nis 2022 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

ÇOCUK OLMAK VAR

ÇOCUK OLMAK VAR Henüz 11 yaşındaydım. Babamla beraber kasabaya gittik. İlk defa babam ve ben kasabaya gitmiştik. Köyün görünümü, sessizliği ile kasabanın gürültüsü arasındaki fark beni şaşırttı. Şaşkın ve şaşkın bakışlarım devam ederken babamın sesiyle irkildim. – Sabah kahvaltısı yapmadık. Seninle şu lokantaya girelim. Güzel bir kelle paça çorbası içelim. Sonra işlerimize bakarız. – Baba, […]

Tarih 23 Şub 2022 Kategori: Hatice Hantal

Şiiriyet Duygusu

Şiiriyet Duygusu Yüreğimizde oluk oluk kanayan, onmayan yaralarımızı sargı bezi tutmaz, şiirlerle sararız. Kimi zaman gözyaşlarımız hece hece damlar kalemin ucundan, beyit beyit dökülür ak sayfalara. Yüreklerde her mevsim gam ile keder olmaz ya! .. Fasl-ı bahar uğrarsa neş´e ile rengarenk çiçek açar mısralar. Hazan mevsimi soğukluğunu hissettirdiği zamanlarda ise, sararan yaprakların dalından düşüşü gibi […]

Tarih 9 Ara 2021 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

Ben Demokrat Biriyim

Ben Demokrat Biriyim Mehmet Bey, balkonda oturmuş çevreyi seyrediyordu. Yakınındaki Bir evde aile kavgası vardı. Erkek ve kadın artık kontrolden çıkmış ağızlarından çıkanları kontrol edemiyorlardi. Belirli bir süre devam eden ağız dalaşı cam kırılması sesiyle son buldu. Mehmet bey üzülmüş, en çok kadının cam kırılması sırasında eşinin yumruklarına hedef olmuştu. Erkek söyleniyor ve kaba kuvveti, […]

Tarih 30 Haz 2019 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

Göçmen Kuşları

İlkbahar mevsimi geldi. Göçmen kuşlar yurdumuza göçe başladı leylekler, kırlangıçlar, turnalar. Yurdumuzun dört köşesine gelen bu göçmen kuşlar 6 ayın sonunda geldikleri yoldan geldikleri yerlere geriye dönerler. Yurdumuzda yer eden göçmen kuşları; leylek, kırlangıç, sığırcık, ördek, kaz, turnalar.

Tarih 3 May 2019 Kategori: Nahide Tagiyeva Qurbanova

Oxumadan bəyənmə 

Dostalr yəqin siz bir çoxlarınız bilirsiz ki mən Qədim Bərdə şəhərindənəm .İndi sizə özüm şahidi olduğum bir hadisəni danışacam . Orta təhsilimi doğulub böyüyüb boya -başa çatdığım kəndimizdə almışam.Oxuduğum illər indi bəyənmədiymiz Sovet dönəmində idi. Deyirəm elə yaxşı ki elə o zamanlara təsadüf edib təhsil almağım.Öz həmyaşıdlarım və bizdən böyüklər o illərin qayda qanunu çox gözəl bilir baş ağrısı etməyəcəm.

Tarih 1 May 2019 Kategori: Döndü Demir Şinel

O gün bendim yanındaki

O ne düşünüyordu bilmiyorum ama benim kafamdan düşünceler şimşek hızıyla geçiyor gözlerimdeki acıyı saklamaya çalışıyordum.Dokuz gündür oradaydı, tüm taramalar temiz çıkmasına rağmen her şey kötüye gidiyordu.Zaman mıydı eriyen yoksa insan mıydı yola revan olan saatler gösterecekti.

Tarih 11 Kas 2017 Kategori: Leman Gülbil

Öğretmenim

Ilk okul beşinci sınıftayken sınıfın en küçük
Öğrencisi bendim..Çünkü o zamanlar hep geç yazılırdı öğrenciler okula.. Ben zamanında gidenler arasındaydım ..Bu yüzden öğretmenim çok severdi beni.. Bir gün başımı okşadı ve okula devam edecek,misin.. Baban okutucakmı seni dedi! Ve ben hayır öğretmenim izin vermiyor dediğimde..

Tarih 14 Nis 2017 Kategori: Nejla Bilgin

ÜZGÜNÜM ÇOK ÜZGÜNÜM

Bu gün Bahçeşehir’den Esenkent’e yürümek istedim . Esenkent ana caddede çöp konteynerinin hemen yanında yere oturmuş, kılığı , kıyafeti oldukça temiz yaklaşık Otuzlu yaşlarda genç bir adam çöp poşetini açmış içinden birşeyler arıyordu . Yanından geçerken baktım ve dehşete düştüm. Çöp poşetinin içindeki balık kılçıklarını titreyen elleriyle tutup, kılçıklarda kalan kırıntı balıkları yemeye çalışıyordu .

Tarih 14 Nis 2017 Kategori: Nejla Bilgin

KARANLIĞIN İÇİNDEN GEÇENLER

Sene 1984 yer Esenler Karabayır o dönemler samimi olduğum desinatör bir arkadaşım var. Bir gün telaşla yanıma geldi ve biryere gideceğini benden kendisine eşlik etmemi istedi. Aksaray’dan otobüse bindik ve hiç bilmediğim bir durakta inip, elimizde adres ile bir binayı bulduk. Dar merdivenlerden ikinci kata çıkıp kapıyı çaldık. Bizim yaşlarımızda bir kadın kapıyı açtı. Arkadaşım kimin tarafından gönderildiğimizi söyledi ve içeri girdik. O civarda Karabayır ‘da falcı bacı meşhurmuş fakat fal bakmak yasaktı.

Tarih 24 Eyl 2016 Kategori: Hatice Hantal

OLMAZ OLSUN FUKARALIK

Öylesine aklıma geldi işte…
15 yaşındaki Naciye gelin oluyordu.
Birilerinden üzerine uygun ödünç bir gelinlik bulunmuştu ama gelini süslemek için ne bir sürme ne de dudak boyası ( ruj) vardı.