Kategoriler

Arşivler

Onur BİLGE Kategoriler

Tarih 9 Mar 2017 Kategori: Onur BİLGE

AL BENİ DE YANINA

Güneşin her batışında yaşama hevesime çöker gece
Santim santim can sökülür vücudumdan
Bir ayağım hep çukurda, bir ayağım teheccüde koşar
Duaya uzanır ellerim seherlerce

Tarih 5 Şub 2016 Kategori: Onur BİLGE

Monna Rosa -II- Ölüm ve Çerçeveler

Bir lamba yanıyor, hafif ve sarı;
Garip bir yolculuk, tren ve Gülce.
Bir hançer bölüyor, ah, rüyaları:
Bir rüya, bir hançer, bir el; ve, ve, ve…

Tarih 5 Şub 2015 Kategori: Onur BİLGE

EVLER DÜŞÜNÜYORUM

Ülkemde evler düşünüyorum. Nerde, nasıl, kaç odalı olduğu önemli değil. Duygusallık dolu, huzur veren, sıcacık bir ortam olsun yeter. Huzurla gülümsesin eşyalar, perdeler sevinçle açılsın, romantizmle kapansın.
Artık ekranlarda bile boy gösteren anlaşmazlıkların yaşandığı işkence mekânlarının yok olmasını istiyorum. İşte o zaman ülkemin mutluluk dolu altın çağını yaşayacağına inanıyorum.

Tarih 5 Ara 2013 Kategori: Onur BİLGE

YAVRU VATAN

Kıbrıs, hiçbir zaman Yunanistan’a ait olmadı. Şair Rigos’un Megalo İdeası hiçbir zaman gerçekleşmeyecek! O büyük ülküleriyle Yunanistan asla büyümeyecek. Gölgemizde cılız bir bitki gibi kalacak, hiçbir zaman eselemeyecek, kuruyup gidecek. Göz koydukları yerler gözlerinde kalacak!

Tarih 21 Kas 2013 Kategori: Onur BİLGE

ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİ

Gelişmiş bir ülke zamanla güçsüz bir duruma düşer. Oysa onca zafer vardır mazisinde… Fakat artık can çekişme safhasındadır. Can verme ânında derince bir nefes alır ve geçmişindeki göz kamaştırıcı saltanatına son bir kez bakar ve karanlıklara gömülür.

Tarih 5 Kas 2013 Kategori: Onur BİLGE

FİLM YILDIZLARI ve EV ERKEKLERİ

Güzel bir yüzü vardır kızcağızın. Birilerine fark ettirir veya fark edilir. Kazanç kapısıdır masum güzelliği… El değmemişliği, saflığı… Geçirirler objektifin karşısına.

Tarih 26 Eki 2013 Kategori: Onur BİLGE

BİRAZ DA ESPRİ…

‘Akşamlar kilitlerken suları karanlığa
Akşamlar karanlığa kilitleyince suları’

Bu tekrara ne gerek varmış?

‘Ovada tomurcuklar patlarken birere birer’

Tarih 14 Eyl 2013 Kategori: Onur BİLGE

EN GÜZEL GÖNÜL

En güzel gönül, incitmeyen ve incinmeyen gönüldür. İncitmemek kolay değildir. Fakat sabredilir, hassas davranılırsa, mümkündür. İncinmemek ise çok zordur. Kalp denilen sırça saray, oldukça kırılgandır.

Günümüzün insanı, almış başını gidiyor… Hem de ne gidiş! .. Grayderleyip geçiyor! Kırılacakmış, darılacakmış, umurunda değil! Egoizm, canavarlaştırmış. Hatır, gönül kalmamış. ’Köpeğinin hatırı yoksa, sahibinin hatırı var.’ diyenler, parmakla sayılacak kadar az. Birbirimize düşmüşüz. O kadar ki nasıl zarar vereceğimizi bilemez hale gelmişiz. ’Eşeğini dövemeyen, semerini döver.’

Tarih 4 Eyl 2013 Kategori: Onur BİLGE

SEVGİ DEMEK EMEK DEMEK

İnsanlar; sevgiyi, sempatiyi ve sıcaklığı aldıklarını hissettikleri zaman, tuhaf bir ürküntüyle şımarıklık raddesinde naza çekmeye başlayıp geriye bir adım atarlar. O adımla açılan ara, sevgi kaynağının da gerilemesi, yok denecek kadar sönükleşmesi ile açılır. Zannederler ki ne yaparlarsa yapsınlar, o sevgi pınarı yanı başlarında çağıl çağıl akacak, hiç bitmeyecek, zemzem gibi sonsuza kadar…

Tarih 8 Haz 2013 Kategori: Onur BİLGE

KADIN GİBİ KADIN

Bir kadın, ne kadar güzel, kültürlü, zarif, dürüst ve hoş olursa olsun, hırçın, huzursuz, ve asabiyse, son derece iticidir.

Hangi erkek, böyle bir kadınla birlikte olmak ister? Yanınızda, lüzumsuz el kol
hareketleriyle, asabi mimiklerle, dişlerini sıkarak konuşan, her an patlamaya
hazır bir bomba ile ne kadar huzurlu ve mutlu olabilirsiniz