Kategoriler

Arşivler

Seadet Rzayeva Kategoriler

Tarih 17 Şub 2024 Kategori: Seadet Rzayeva

Sığınmışam misralardakı sənə

Sığınmışam misralardakı sənə Esse Bir səssizlik var bu qürbət şəhərdə, Bəlkə də qəlbimin gurultulu səsindən qulaqlarım duya bilmir şəhərin küylü səsini, Bəlkə də qulağım kar olub səslərə… Yaşamla ölüm arasındakı yolda yürüyərək yaşamaq üçün çabalıyıram.. Hər günün sonunda hələ də nəfəs aldığım üçün şükür edirəm Tanrıma.. Canciyər olmuşam yalnızlığımla… Görməməzlikdən gəlirəm bəzən qapanmayan yaralarımı… Amma […]

Tarih 9 Nis 2019 Kategori: Seadet Rzayeva

Cesaret

Bezi insanlar var qaranlıqdan qorxar. Bu tebii..Amma bezi insanlar var ki , qaranlıqdan çox işıqdan qorxar. Yeni qaranlıq sonunda işıq görünce addımlarını yavaslatmağa başlar, hetta geri döner. İşığa doğru addım atmağa qerarsız qalar, çünki bu cesaret yetmezliyinden qaynaqlanar. Cesaret- qorxaq insanların çekindiyi , tereddüd etdiyi addım.Qorxaq insanlar hetta birinin seyi neticesinde addım atsa bele yene de içini qorxu gemirer. Ve sonra peşman olarlar. Yeni daha bir addım atmaqdansa, geri addım

Tarih 9 Nis 2019 Kategori: Seadet Rzayeva

YALNIZLIQ

Bezen o qeder yalnız hiss edersen ki özünü. Yanında olanın bele çox uzaq görüner sene. O zaman gözlerin dikiler mavi göyüzüne..
O anda içinden bir arzu keçer. Göyde qanad çalan o quşlar, qaranquşlar kimi uçmaq .. uçmaq…

Baş götürüb qaçmaq… En pisi de odur ki seni bu arzuya iteleyen yaxın bildiyin , o uzağındır. Belke de bu amansız feleyin sene qurduğu tuzağıdır. Xatırlamaq istersen o an unutmaq istemediyin xatireleri..

Tarih 8 Şub 2019 Kategori: Seadet Rzayeva

Xeyal qırıqlığının şefası

Xeyaların qırılması, qorxuların qelbinde, ruhunda yaralar açmasının dermanı bilirsizmi harda?
Bu yaraların şefasını heç yerde axtarmayın. Çünki yaran da sende ,dermanı da, şefan da özünde. Sadece bunu bilmirsen. Ve ya bilmek istemirsen. Ne etmelisen? İlk önce seher gözünü açdığında Güneşle salamlaşmalısan. Tebietle qucaqlaşmalısan. Tebessüm etmelisen ki heyat da sene qarşılıq versin.Sabah şefeqleri altında seher gezintisine çıx.

Tarih 5 Şub 2019 Kategori: Seadet Rzayeva

HEYAT

Heç oturub düşündünüz mü?
Heyatımız eslinde düşündüyümüzden de çox qısa..
An, zaman meselesi…
Her birimizin heyatıyla ölümü arasında bir ip çekili…bu bizim heyat ipimiz..