Kategoriler

Arşivler

Tuğba KARADEMİR Kategoriler

Tarih 24 Eki 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

AŞK OLSUN

Sizi bir cadde boyu ağlayarak yürümek zorunda bırakan bir adamı asla affetmeyin. Çünkü aynı şeyi en az bir kere daha yapacak. Bir cadde daha ıslanacak, bir sürü insan merakla yüzünüze bakarken. Bana öyle oldu çünkü. Bana öyle öldü, o adam, bu gün…. Bende öldü. Bu durum beni ağrıyan kollarımla yazmaya itiyor, uyuz bir it gibi kimsesiz ve halsizim.

Tarih 6 Eki 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

Evlat Olsan

Ama simdi, gozlerini acar acmaz “Ruya miydi yine her sey?” diye afallamak, sonra fotograflara bakip derin ve icten bir “Oh” cekmek, ardindan iciniz sicacikken sukretmek diye bir sey var.
“Simdi sevgilim, şöyle de bir sey var; sen yıllar yılı hayatimdasin.

Tarih 30 Eyl 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

GÜLÜMSÜYORUM

Şimdi birileri çıkıp aşkın varlığını inkar ediyorlar. Gülümsüyorum. Birinin size aşık olduğundan emin olamayabilirsiniz, ama aşıksanız, işler değişir. “Her şarkı onu hatırlatıyor, her şiir onu özletiyor, gülüşüyle büyüleniyorum, dalgınım tüm gün, rüyalarımdan çıkmıyor, aptal aptal gülümsüyorum tüm gün” klasikleri var mesela, inanın bana bunlar yalnızca filmlerde gerçekleşmiyor. Sadece o tılsımlı insanla karşılaşabilmekte bütün mesele.

Tarih 14 Eyl 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

SEVGİLİM

Sana bu satırları küçük bir kızın doğum gününde babasından ilk kez tokat yediği eşikten yazıyorum. Ağlamıyorum ve evet tabii ki yalan söylüyorum. Mutlu bir kadın olamayalı bi üç-beş yıl oluyor zaten. Üstüme sinen hüzün kokusu yıllardır ter kokumu bile bastırıyor benim. Bu yüzden parfüm kullanmıyorum. Bak yine yalan söyledim; parfüme alerjim var, biliyorsun sevgilim.
Migrenim tuttuğunda kulağımın arkasında gezindirdiğin parmakların vardı senin. Sonra ben sizin evden ne zaman “hadi ben gideyim/gidiyorum” diye çıksam dolan gözlerin, bir hata ettiğinde ayaklarıma kapanıp hiçe saydığın gururun vardı

Tarih 3 Eyl 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

NE DİYORDUM?

Senden bile vazgeçtiğim dakikalardan birindeyiz, ikisi de olur elbet, üçü de, sonu da gelmez belki. Temelli vazgeçerim, fena mı olur hani? Şimdi sen umudumdun falan da, bir şeyleri göz ardı etmeseydin ya da bi sarılabilseydin güzel olacaktı.-k.

Tarih 31 Ağu 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

MESELA

Şimdi şöyle bir şey var ki ben evet, ben çok, ben birine, ben biraz, tutuluyorum galiba. Nesine dersen, çok güzel gülüyor mesela.
Mesela…
Çok güzel “mesela” diyor, o da var yani. Hatta gülüşünden daha güzel “mesela”
deyişi. Sonra sakalları var, bir sakal nasıl olur, yani nasıl bu kadar kutsal…

Tarih 24 Ağu 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

Gökyüzü Kokan Annen

Yine korkularla boğuştuğum ve onların galip geldiği bir geceyi daha ardımda bıraktım. Uyuyamıyorum ve bunu sıcakların üstüne atıyorum; uyutmuyor şu sıcaklar! Kendime bile yazmadan itiraf edemediğim korkularım var. Boğazıma yapışıyorlar. Bence her insanın gırtlağına düğümlenen korkuları vardır. Çoğumuzun yatağının baş ucunda bulundurduğu dua kitabı bundandır.

Tarih 13 Ağu 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

VAR mısın?

Beni sevme mesela, beni anla. Bana değer ver, ilgilen benimle. Tartış…
Farklı görüşleri savunalım ama sımsıkı sarılalım. Sahi, sımsıkı sarıl bana; kemiklerim çatırdasın. Benimle maç izle, farklı takımları tutalım bazı zamanlar. Bağıra bağıra tartışalım, hakem ofsaytı vermedi diye. Sonra çıkıp midye yiyelim sahil kenarında. Yarışalım hatta, en çok kim yiyecek diye.

Tarih 24 Tem 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

Rina’ya Mektuplar.

Umduğum kadar kolay olmuyor Rina. Unutamıyorum. Unutmak için neredeyse aklımı sökeceğim, neredeyse şiirlerden vazgeçeceğim. Bilsem ki işe yarayacak, vazgeçerdim. Ama şarkılar kalır geriye Rina, renkler kalır, sokaklar kalır, evler kalır anlıyor musun? Anılar kalakalır, kokusu kalır burnumda, gitmek bilmez, sesi girer rüyalarıma Rina. Unutamam ben, alışırım ama. Alışıyorum da zaten. Ama hoş değil. Bana bunları yaşatırken hala gülebiliyor olması, ellerinin başka tenlerde

Tarih 20 Tem 2013 Kategori: Tuğba KARADEMİR

BİZ KADINLAR

Mesela şimdi, biz pek güzel kadınlar değiliz. Yani terk edilenler olarak. Terk edilen bir kadın nasıl güzel kalır hem. Belki “Bak ne kaybettin, gör” diye’lerimiz vardır. Yani, bak ne kaybettin gör diye saçlarımı boyattım. Bak ne kaybettin gör diye yeni elbiseler aldım. İşe başladım… diye uzar gider.