Kategoriler

Arşivler

Ömer Sabri KURŞUN Kategoriler

Tarih 16 May 2015 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Ne kalandım, Ne de giden…

Ve… Gözlerinin karasında şimdi gecelerim… Susuşlarının sessizliğinde hayallerim… Sessiz çığlıklar biriktiriyor yüreğim… Yağmura inat akıyor gözyaşlarım… Engel olamıyorum, engel olmak istemiyorum. Yüreğimdeki bulutların resmidir onlar. Onlar katıksız bir sevdanın isimsiz şahitleridir. Dokunamam ki onlara… Onlar, bana senden tek hatıra, ben kalırken senin gidişlerinden…

Tarih 30 Mar 2015 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Yıkılan Ağaçları Görürdüm

Yıkılan ağaçları görürdüm kışın rüzgârdan, fırtınadan bazen de nedeni belli olmayan bir şekilde.
Çok üzülürdüm. İnsan üzülüyor koca ağacın yıkılışına ama hangi ağaca baktı isem yakından, bir kusuru vardı rüzgârda onu yıkan. Kimisinin kökünde çürüme başlamış dayanamamış, kimisi kaldırım yanından büyümüş bir tarafa kök salamamış, kimisinin dalı gövdeden çok uzak kalmış tutunamamış, kimisinin kökü yüzeyde kalmış derine salamamış.

Tarih 27 Şub 2015 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Altın Çamura

Bu atasözü derki insana; dürüst ve mert yaradılışlı kimseler, kötü bir ortamda yaşamak zorunda kalsalar bile karakterlerini değiştirmezler..
Ortamımız ve koşullarımız ne kadar kötü ve zorlayıcı olsa da doğruluk ve dürüstlük üzerine kurulan bir hayatımız varsa elimizden çıkan işler yine doğruluk ve dürüstlük içinde gerçekleşir. Eğer kişi sağlam karaktere sahipse zorlu şartlar ve kötü çevre onu değiştirmez. Sonuç olarak her zaman bildiği yoldan ilerler doğruyu yapar.

Tarih 31 Oca 2015 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Kıskançlık…

Üzerine onlarca tanım yapılabilecek, onca örnek sunulabilecek bir kavram, herkesin az çok yaşadığı/taşıdığı bir his. Kıskançlık hayatımızdaki tüm ikili ilişkilerde olabildiği gibi evlilikte de karşımıza çıkan ve dozu tutturulamadığı vakit problem yaşamamıza neden olabilecek bir duygu. “Seven kıskanır” düsturunu dilimize pelesenk eden bir toplum olsak da sevenin ne kadar kıskanması gerektiği hususunda dikkatli davranmamız gerekiyor.

Tarih 24 Oca 2015 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Yıldızı ile Parlayıp Yıldızı ile Sönenler

Bir inanışa göre her insan dünyaya geldiğinde onunla beraber bir yıldız doğarmış. Kimilerinin yıldızı, o kişinin hayat sevincine göre daha fazla veya daha az parlarmış. Ve her yıldız kaydığında bu dünyadan birisi ayrılırmış. Öyle sanıyorum ki bu ayrılış da illa bedenle olmak zorunda değil. Eğer o insanın hayata olan bağlılığı, yaşama inancı tükenirse yıldızı onun bu haline dayanamaz, giderek ışıltısını yitirir ve nihayet kayıp gider. Peki, artık gökyüzünde yıldızı parlamayan insanlara ne oluyor dersiniz? Ya da bir insan yıldızına sahip çıkabilmek ve onu daima koruyabilmek için neler yapmalı?

Tarih 5 Oca 2015 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Uyandım Yine Bu Sabah Aynaya…

Bu sabah aynaya bakınca kendimi değil kocaman bir yürek ve o yürekte ondan da büyük bir sen gördüm. Neden diye sordum kendime. Ne vardı bu aynanın içinde? Gördüğüm bir sen vardın benden öte denildiği gibi sanki. Bir ben vardı benden uzakta bir sen, uzatıversem elimi aynanın içinden çekip çıkarabilecek kadar yakın, yanı başıma koyacak kadar gerçek.

Tarih 2 Oca 2015 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Merhaba arkadaşlar!

Yeni yıla ilişkin dileklerimi ve geçen yıla ait düşüncelerimi yazmak için en uygun gün bugün… 1 Ocak 2015! Daha erken yazılsaydı 2014 bitmemiş ve 2015 kendini göstermemiş olacaktı.

Göz açıp kapayıncaya kadar dediğimiz bir yaşamın içinde bir türlü bitmek bilmeyen isteklerimizdi,
Günlere, aylara dahası yıllara sığdıramadığımız. Hedeflerimizdi, hayatı kucaklarken sancılarıyla.
Umutlarımızdı, inancımızı kaybetmeden beklediğimiz. Farklı seçenekler hep vardı bize sunulan.

Tarih 14 Eki 2014 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Dostlara

Neleri yaşayacağımızı bilmediğimiz ama en azından neleri geride bıraktığımız bildiğimiz yeni bir güne hoş geldiniz!.. Güne bakarım ben, gelen ve yaşamı tazeleyen güne. Ve bir gün dökümüdür burada okuduklarınız, izledikleriniz, dinledikleriniz… Benim günümden size dökülenler…

Tarih 6 Eki 2014 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Her Eylül

Her Eylül geçişi bir ayrılıktır.

Rüzgârı başka bir diyardan gelmiş gibidir. Ayrılık vardır esintisinde…
Hüzündür!.. Eylül hüznüdür yaşadığımız…
Yaklaşmakta olan kara bulutlarla, mavisini yavaş yavaş yitirmektedir deniz… Güneşin ışıklarının aksi vururken yüzümüze, gözlerimizi yaşlandıran onun hüznüdür…

Tarih 9 Eyl 2014 Kategori: Ömer Sabri KURŞUN

Bu Gün Günlerden 9 Eylül

Bu gün günlerden 9 Eylül, bu gün İzmir’e Güneş bir başka doğdu, sanki doğum sancıları yoktu, gülerek baktı İzmir’e, dağların üzerinden körfeze… Müjde veriyordu tebessümü Egenin incisi İzmir’e…
Bu gün İzmir yeniden doğdu ve Dünyaya haykırdı; “Bu millet esir edilemez… Öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler…”