Kategoriler

Arşivler

Hüseyin DURMUŞ Kategoriler

Tarih 13 Ağu 2013 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

HAYKIRMAK İSTİYORUM

Artık yeter, durun, bu gencecik fidanlara kıymayın diye haykırmak istiyorum! Bin bir hülyalarla gencecik fidanlarla buluşmak umuduyla ilk defa öğretmenlik görevine başlayacak öğretmen adaylarını hayal kırıklığına uğratmayalım diye haykırmak istiyorum! Sokaklarda bir zaman işsizler ordusu vardı. Şimdi ise adını ve soyadını zor yazan; üniversite kapılarında kuyruk oluşturmak için umudunu dershanelere bağlayan gençlerle doluyor sokaklar.

Tarih 26 Ağu 2012 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

ZAFERİ YAŞARKEN

Sevgili dostlarım, dünyada o kadar çok hızlı teknolojik ve siyasal yapı değişimi olmaktadır ki bu değişime insanlar çoğu zaman ayak uyduramıyorlar. Devletleri meydana getiren uluslar; çıkarlarını gözeterek yeni oluşumları meydana getirmekte ve ortak çıkarları doğrultusunda da olsa kendilerinin ULUS (DEVLET) olma özelliğinden kesinlikle ödün vermemektedirler. Kendi ulus çıkarlarını ön planda

Tarih 9 Kas 2011 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

Büyük Deha Atatürk

Devrim; “Kitle halindeki bir toplumsal hareketin başlatılmasının söz konusu olduğu, varolan bir rejimi şiddet kullanımı sonucunda başarıyla yıkarak yeni bir hükümet biçimi oluşturan bir politik değişme süreci. Bir devrim, coup d’etat hükümet darbesin’den ayrı tutulmalıdır, çünkü

Tarih 29 Eki 2011 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

Cumhuriyet Kavramı!

Bugün cumhuriyetin 88. yılını büyük coşkularla kutluyoruz. Bugün Türk Ulusunun yeni bir kimlik ile dünyaya kendisini tanıttığı yılın yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün Osmanlı Devletinin isminin kaldırılarak yerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak değişiminin 88. yılını anmak için buradayız.

Tarih 23 Tem 2011 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

Eğitimde Sorunlar Yumağı

Bir ulus düşünün; ekonomisi kontrol dışı, siyaseti kontrol dışı, ne yazık ki eğitimi de kontrol dışı. Her yönüyle kendiniz karar veremiyorsunuz. Verseniz de yaptığınız tüm atılımlar dışarıdan onaylanırsa başarmış olacaksınız. Dilinizde yabancı sözcükler ve tamamen dışa bağımlı olduğunuz ülkelerin taklidini aynen uyguluyorsanız, siz

Tarih 19 May 2011 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

KAÇINCI MADDE?

Sevgili Gençler;
Yurdun her tarafı düşman işgali altında inlerken, bazı kişilerin zevk ve eğlence peşinde koştuğu karanlık günlerden kurtulmak için ilk adımın atıldığı Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve spor Bayramı, yani zafere doğru atılan adımın ilk başlangıç yıl dönümü kutlamaları haftası

Tarih 8 May 2011 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

BENİM ANNEM

Tatlı bir telaş içerisinde herkes. Yeni bir günün, yeni bir telaşın, yeni bir başlangıcın içerisinde yapmaya çalıştıkları bu tatlı telaşın bir nedeni var tabiî ki. Bir tarafta mutluluk yaşanırken diğer tarafta da mutlulukların, o coşkun duyguların yerini hüznün de bazı kişilerde kapladığını görüyor gibi oluyorum.

Tarih 23 Nis 2011 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

BİZİM ÇOCUKLAR

Merhabalar sevgili dostlarım. Hani geçen hafta size söylemiştim. Bu hafta sizlerle sohbetimiz biraz değişik olacak. Bu haftaki sohbetimizde biraz eğitime değineceğiz diye hatırlarsanız konuşuruz demiştim. Şimdi rahat edin. Yine yasak olsa da bir sigara yakınız. Yakınız ki içiniz biraz şenlensin, üstüne çaydan da yudumlayın ki kötürüm olan ciğerlerinizi sigara ile birlikte haşlama yapsın.

Tarih 20 Mar 2011 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

NEVRUZU YAŞARKEN

Tarih boyunca toplumların yaşamını incelediğimizde onların yaşamalarında daha önceki dönemlere ve yaşam biçimine örnekler görmek mümkün. İlk toplumların, milletlerin düzenlenmiş takvimleri yoktu. Takvim tarihi bir gelişme seyri içinde olgunlaştı, gelişti.

Tarih 7 Mar 2011 Kategori: Hüseyin DURMUŞ

Kadın Hakları

Mikrofonu elimize alıp şimdi sokağa çıksak, önümüze gelen kişilere rast gele sorsak; “Kadın Hakları Hakkında ne biliyorsunuz?” diye, inanın birçok kişi cevap veremeyecektir. Veremeyecektir, çünkü toplumumuzda okuma, araştırma yapanımız yok. Hakkının ne olduğunu araştıran insanlarımız çok az.