şiir. öykü, makale, deneme, tiyatro, masal, fıkra, anı, sohbet, röportaj yazılarının yayınlandığı uluslara arası yazar ve şairlerin katılım gösterdiği edebiyat sayfasıdır. Uyum platformudur.
Başbakanın son günlerdeki nükleer yaklaşımı, onun, yandaşlarının bilime nasıl baktıklarını gösterdi. Başbakanın nükleer santrali tüp gaza ya da otomobilin tehlikesine indirgeyen sözleri, bilime inanmayan insanların yüzeysel bakışını yansıtıyordu çünkü.
“1918 yazında, Sultan Reşat’ın ölümü üzerine VI. Mehmet sanıyla 36. Padişah olarak tahta çıkan Vahideddin, devletin ve tahtının geleceğini, dönemin süper devleti İngiltere’nin lütfuna bağlamıştır.
İngiltere Karadeniz Ordusu Komutanı General Milne, Londra’ya şu mesajı yollar: “VI. Mehmet, İngilizlerin Türkiye’de idareyi mümkün
Yirminci yüzyılın insanlığa getirdiği yıkımların ve acıların temelinde paylaşım savaşları ve sömürgecilik vardı. Bu yüzyılın son çeyreğinde yüz değiştiren sömürgecilik, küreselleşme adıyla insanı insanlıktan çıkarıp yalnız bir nesneye, kendine yabancılaşan gittikçe dünyadan yalıtılmış bir varlığa dönüştürmek istedi, istiyor.
Her sabah yeni günden yeni heyecanlar bekleyerek uyanır insan oğlu. Bunun adını koymasa da beklediğinin yeni bir heyecan, yeni bir titreme olduğunu bilmese de bunun için uyanır. Bu yüzdendir ki bir gün öncesinden yaptığı işi umutla sürdürür. Neyin umuduyla? Adını koyamadığı o heyecanın umuduyla.
Yıllar önce Yalvaç’ta yeğenimin çalıştığı devlet dairesine uğramıştım. Masada tutucu bir gazetenin çocuk dergisini gördüm. Şöyle bir karıştırırken insan olmanın mı, Müslüman olmanın mı kuralları sayılıyordu yazının birinde. O yazıdan aklımda kalan, unutamadığım bir tümce: “Hakketmedikçe kimseyi öldürmemek.”