Kategoriler

Arşivler

Bahar Sarıkaya Kategoriler

Tarih 17 Eki 2019 Kategori: Bahar Sarıkaya

Oyun Oynamanın Çocuklara Kazandırdığı 20 Altın İlke

Çocuk için vazgeçilmez bir yaşama biçimi olan oyun , çocuğun en doğal öğrenme aracıdır. Oyun çocuklar için keşfetme , öğrenme ve kendini ifade edebilmenin en iyi yöntemlerinden bir tanesidir.
 
Neden oyun?
Çocuk dış dünya ile ilgili merak ettiklerini öğrenmeye çalışırken çevresindeki bireylerden aldığı cevaplar onu pek tatmin etmez.  İşte çocuk anlamlandıramadığı ve tatmin olmadığı cevaplar sonrasında oyuna kaçar. 

Tarih 3 Eki 2019 Kategori: Bahar Sarıkaya

Öğretmenler Marstan Veliler Merkür’ den

Toplumsal olarak alışılagelmiş çatışma potansiyeli olan gelin-kaynana,karı-koca, anne-çocuk ilişkisi gibi önemli iletişim noktalarından biri de öğretmen-veli arasındakidir. Bu tip ikili ilişkilerde iletişim dilinden kaynaklanan yanlış anlaşılmalar çoğu zaman tarafların birbirinden olan beklentilerinin karşılık bulmamasına neden olmaktadır. Günümüzde öğretmenler ve veliler arasındaki iletişim eskiye nazaran daha yoğun bir hal almıştır ancak bu durum kimi velilerin çocuklarının hayatındaki

Okulların kapanıp ara tatile girdiğimiz günlerde annelerin en sık kullandığı cümle herkesin çocuğu okudu, okuyamayan bir tek benim ki kaldı cümlesidir.
Evet çok haklısınız okullar kapandı kaldı. Aynı sınıfta , aynı öğretmen tarafından,aynı dersi dinleyen çocukların bireysel farklılıkları nedeni ile bu sürecin yaşanması çok normaldir.