Kategoriler

Arşivler

Yadiga ÜNVER Kategoriler

Tarih 15 Tem 2014 Kategori: Yadiga ÜNVER

VER ELİNİ YÜREĞİM

Aylardır, senede bir kez olsun gidebilme olasılığımın olduğu gündüzü deniz tuzu ,gecesi melisa kokan memleketimin –Antalya-hasretindeyim. Bir bir devrildi zamanda içinden geçtiğim mevsimler .Ve yaz geldi kucağında davetkar umutlarla. Gizli bir anlaşma halinde Akdeniz’in dağları, yolları ; tüm sıcaklığının özeti güneşi ruhuma el atıyor durmadan.

Tarih 7 Haz 2014 Kategori: Yadiga ÜNVER

Kozadan Kelebeğe

Milyonlarca öğrencinin kendini tatilin kucağına bırakmak için sabırsızlandığı şu günlerde bir eğitimci bir yazar olarak ,onlara son bir hatırlatmam olsun istedim .

Yaşam boyu ;sizi heyecanlandıracak, ruhunuzu harekete geçirecek bir varlık amacınız varsa hücreleriniz tazeleniyor ya da yeniden hayat buluyor. Tecrübeyle sabit… Kaldı ki insanın ,her şeyden önce kendi yaratılış amacının bilincinde olması gerekir.

Tarih 1 May 2014 Kategori: Yadiga ÜNVER

ÇAKIL TAŞLARI

‘’Önce selam ,sonra kelam’’ düsturuna uyarak siz değerli okuyucularıma ‘Merhaba’ diyerek başlamak istiyorum söze. “Benden size zarar gelmez” demektir merhaba. Günlük yaşamda sıkça kullandığımız bu selamlaşma sözünün bu anlama geldiğini birçoğumuz bilmez. Sözü, anlamını bilerek kullanmak sözün içini doldurur. Öyleyse, bildiğimiz bilmediğimiz bütün dillerde merhabalaşmak gerek. Zira içten bir merhabayla başlar her şey.

Tarih 20 Tem 2013 Kategori: Yadiga ÜNVER

BANA ÇOCUKLUĞUMU VER

Otobüste cam kenarında oturuyordu kadın. Başını yaslayacak bir omuz bulamayanlar içindi yolculuklarda cam kenarları .Ne zaman bir yolculuk düşse kaderine cam kenarlarını tercih etmesi bu yüzdendi. Sırf kendini yaşamak, yaşamı tüm karelerine sessizce ,gizlice büyük bir aşkla dahil oluvermek doyumsuz bir mutluluk veriyordu ona.