Kategoriler

Arşivler

Nermin AKKAN Kategoriler

Tarih 25 Nis 2021 Kategori: Nermin AKKAN

BEN İYİLEŞTİM

HİÇ DOKUNMADIM NOKTASI VİRGÜLÜNE CEREN’DEN. SÖZDE SAKLAŞIYORUZ AĞLAK ANLARIMIZDA. BEN İYİLEŞTİM “Ben iyileştim ama Cihan dede mi kaybettim şimdi de annemi teselli etmeye başladım çok mu tluyum iyileştiğim için hastaned en çıktım şimdi evdeyim sonuçl arın hepsi negatif çıktı çok daha iyiyim evimi ve odamı özlemişi m iyi ki evimdeyim anneme hiç çaktırmıyorum benim ağladığı […]

Tarih 12 Nis 2021 Kategori: Nermin AKKAN

CEREN’SİZ OLMAZ

CEREN’SİZ OLMAZ Cuma mide bulantısından şikayet etti Ceren. Klasik anne ilacı nane limon. Cumartesi aynı şikayet, aynı alternatif tedavi yöntemi. Uysal Ceren, masum, mahzun, dua ediyor sessiz sessiz. Malum nedenler; hastaneler covit nedeniyle riskli, gitmek istemiyor. Haberlerde down sendromluların aşı listesine alındığı söylense de gerçeğinde aşı listesinde adı yok. Aile hekimliğine gidiyoruz birlikte Ceren’le. Dünya […]

Tarih 22 Ağu 2016 Kategori: Nermin AKKAN

ESKİDEN,ÇOOOK ESKİDEN !

Top oynatmazdı annem bize çocukken.Ayakla topa hiç vurdurmazdı.
Yüzünde hüzün,çoook uzaklardan “yezit” derdi,” yezit, Hz.Hüseyin’in kafasıyla top oynamış,”
Oynamazdık biz de.Hasbel kader top yere düşse,yüreğimizde Kerbela odu oluşurdu.
Alevi de değildik üstelik!

Tarih 7 May 2016 Kategori: Nermin AKKAN

ON KALA ANNELER GÜNÜNE

Yine kapitalist zihniyetin ayırımcılığa masum giysiler giydirerek sunduğu ve yutturduğu bir günün eşiğindeyiz ve protesto ettiğim bu gün cambazlığına farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Siz de başınızı şöyle bir uzatın isterseniz bu pencereden dışarıya, bakalım benim gördüklerimi görecek misiniz siz de?

Tarih 10 Tem 2015 Kategori: Nermin AKKAN

TASAVVUF ESİYORUM BU GÜN.

Kendimi hesaba çekme ihtiyacı hissettiğimde tasavvufun sıcak koynuna sokulurum hemen. Bütün kederleri emen.
Eskiden daha sık yapardım bunu.Galiba yaşam alanım kirlenmiş olmalı ki bu sıcak yuvadan uzak kalmışım biraz.
Hastalıkları hep Allah’ın selamı olarak algılarım ben. “ALEYKÜMSELAM” der bu selamlaşmaya vesile olduğu için de çok severim aynı zamanda çıkan ateşimi,öksürükten yırtılan göğsümü, her yemeğe bükülen dudaklarımı.

Tarih 15 Mar 2015 Kategori: Nermin AKKAN

BABAM SENİ SEVİYORUM

Sevmelerimin pazarlığı yok benim.Hesap kitap yapmam hiç.Uygunluğunu da yüreğime bırakırım.O bilir kimi ne kadar ve neden seveceğini.Zamana,mekana,koşullara da endekslemem hiç.Severim işte.Dolu dolu severim.Yüreğim kadar severim.Dilim de ben gibi özgürdür sevmelerime.