Kategoriler

Arşivler

Canan ÖZDEMİR Kategoriler

Tarih 14 May 2019 Kategori: Canan ÖZDEMİR

Ata Yurdundan Sona Doğru:Taşknet

Akşam yemeği yiyip konakladıktan sonra sabah Taşkent’e geldik.Emir Timur Meydanını gezdik.Bağımsızlık meydanını gezdik. Kadınlar harıl harıl bahçe düzenlemesi yapıyorlar. Yollar caddeler geniş tertemiz. Ressamlar sokağına geldik.Bazı ressamlar Türk dizilerinde oynayan sanatçıları resmetmişler. Eski eşyalar, fotoğraf makineler satılıyor. Nasrettin Hoca heykelcikleri satılıyor.Buradan Barak Han Medresesine geldik Muyi Mubarek Cami’sinde Hz Osman’ın mübarek kanının bulunduğu Kuran’ı

Tarih 21 Eki 2018 Kategori: Canan ÖZDEMİR

Ata Topraklarına Doğru… Kazakistan…

Sabah kahvaltıdan sonra otobüslerle Kazakistan gümrüğüne geldik. Gümrükteki görevliler de Özbekistan’da olduğu gibi çok sıcak karşıladılar bizi.

Ata topraklarında olmaktan çok mutluyum, huzurluyum. Midibüsler küçücük ama bir sürü koltuk sıkıştırmışlar. Neyse bir süre gittikten sonra ilave gönderilen midibüsle arada birer koltuk boş bırakarak, Türkiye’de ki konforu yakalamış olduk. Çimkent’e

Tarih 20 May 2016 Kategori: Canan ÖZDEMİR

Sadık Yarim Kara Topraktır

1894 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan Köyü’nde dünyaya gelen Veysel’in önce iki kız kardeşinin ölümüne sebep olan çiçek hastalığı o sıralar Sivas yöresini esir almıştı.7 yaşında yakalandığı çiçek hastalığından sonra sol gözü görmez olmuş, sağ gözüne de perde inmişti. Bir dönem tüm Türkiye’yi dolaşarak, Köy Enstitülerinde de saz dersleri veren Veysel’in gönül gözü hiç

Tarih 20 May 2016 Kategori: Canan ÖZDEMİR

Gardaşlar Diyarı Sivas (1)

Sevgili Dostlar merhaba. Bugünkü yazımda içinde yaşadığım kent; Ozanlar diyarı Sivas’tan bahsedeceğim. Sivas İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan M.Ö. 2000 yılı başlarında Hititlerle başlayan tarihi süreçte Kral Yolu’ nun ve İpek Yolu’nun geçtiği önemli bir yerleşim merkezidir. Atatürk Nutuk’ta “Sivas şehrine girerken, caddenin iki tarafı büyük bir kalabalıkla dolmuş, askeri birlikler tören düzenini almıştı.

Tarih 4 Oca 2016 Kategori: Canan ÖZDEMİR

Ankara’nın Güzellikleri

İyi ve Mutlu yıllar diyeceğim ama gün aşırı aldığımız şehit haberleri pek mutluluk bırakmıyor insanda.Yeni yılın; canım vatanım Türkiyeme, Türk ve Islam kardeslerime, tüm dünya halkına sevgi, mutluluk ve barış getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Tarih 22 Ağu 2015 Kategori: Canan ÖZDEMİR

Pınarlar ve Camiler Diyarı Buram Buram Tarih Kokan Kütahya

Merhaba Sevgili Dostlar. Bugünkü durağımız Kütahya. Gesam’ın Türkiye sergileri çerçevesinde gerçekleştirdiği sergiye katılmak üzere yola çıktım.Sabah 08 : 00 sıralarında vardım. Gülten Hocamla beraber ilk işimiz Salihler Çeşmesi’nin yanındaki çay bahçesinde çay içip, sohbet etmek oldu. Salihler Çeşmesi Selçuklu çini bezemeleriyle süslü.

Tarih 2 Tem 2015 Kategori: Canan ÖZDEMİR

NAHÇIVAN GEZİMİZİN NOTLARI

Gesam’ın Nahcivan’da düzenlemiş olduğu sergiye katılmak üzere Ankar’dan gelen sanatçı arkadaşlar beni ve iki arkadaşımı Sivas’tan alıp, iftarımızı yapmak üzere Sivas Sanayide tescillenmiş Sivas Köftesi ‘ini yemek üzere bir lokantaya gittik. Türkiye’nin farklı yörelerinden gelen sanatçı arkadaşlarımız oldukça memnun kaldılar “hizmetten ve köfteden”.

Tarih 8 Haz 2015 Kategori: Canan ÖZDEMİR

Tödürge Gölü,Eğriçimen Yaylası

Merhaba Sevgili Dostlar! Bugün size Fotografevi’nin düzenlediği Tödurge Gölü ve Egriçimen Yaylası gezisi izlenimlerimden sözedeceğimTödürge Gölü,Sivas’ın en büyük gölüdür.Hafik ve Zara arasında yer alan doğal yolla oluşan bir göldür. Suyunun son derece tuzlu ve kireçli olması nedeniyle sulamada kullanılmayan gölde; Gümüş ve Yayın balığı bulunmaktadır.Göl doğal görünüşü ile insana huzur vermektedir.

Tarih 27 Ara 2014 Kategori: Canan ÖZDEMİR

Dipsiz Gölü Tabiat Parkı ve Çankırı

Merhaba bugünkü gezimiz Dipsiz Göl, Tosya ve Çankırı’yı kapsıyor.Ankara’dan sabahın erken saatlerinde Dipsiz Göle gitmek üzere yola çıktık.Çiftler Köyü içinden geçilerek Dipsiz Göle ulaştık.Çiftler Köyü oldukça gelişmiş yeşillik, sulak ana yolun içinden geçtiği bir köy.Dipsiz Göl bir krater gölü.

Tarih 11 Eyl 2014 Kategori: Canan ÖZDEMİR

KAPLICALAR DİYARI SİVAS

Güneşin aydınlığı kadar aydınlık bir dünyanız olması dileklerimle.Bugünkü gezimizin konusu Sivas Kaplıcaları.İlk durağımız Kangal Balıklı Kaplıcası.Halkın deyimiyle Yılanlı Çermik.Kangal’a 10 km uzaklıkta ağaçlık bir mevkide bulunmaktadır. Kavak mevkiindeki kaplıcanın başta yılancık ve sedef olmak üzere bir çok cilt hastalığının ve romatizmal hastalıkların tedavisi için gerek yurt dışından ve gerekse yurt içinden hastalar gelmektedir.Suyun sıcaklığı 36 derecedir. Suyun içerisindeki minerallerde tedavi edici niteliktedir.