SEVGİ GÜNÜ


( Kadınlar Gününe Binaen)


Gün geçmiyor ki, bir kadın cenazesi, taciz, tecavüz, işkence duymayalım. Nedir bu Allah aşkına? Kanunlar mı yetersiz, adalet mekanızması mı işlemiyor, ya da geç mi işliyor? Aklı başında, adam gibi adam olan, sorumluluklarını bilen yuvasına bağlı her düzgün insandan özür dileyerek bu yazıyı yazıyorum. Onlara saygımız sonsuz ve konunun dışında tutuyoruz. Bu arada sorumluluğunu bilmeyen, edebe aykırı davranan, çocuğuna anne eşine eş olmayan kadınları da savunmuyorum. Onlar da neyi hak ediyorsa onu bulsun.Televizyonlarda izlemekten nefret ettik artık yeter ya yeterrr.


Neden öldürdün? Çocuğumu göstermiyor? Peki hangi kadın bu nedenle kocasını öldürüyor? Tabi ki bahane. Öldürme ve işkence nedenleri ayrılmak çoğu zaman.


Sabahtan akşama kadar, pişir, yıka,sil süpür,icerinin ve dışarının işi, alışveriş, okul, hastane postane, çocuklarının bakımı dersi, eşinin hizmeti. Saymakla bitmiyor iyne ile kuyu kazmak gibi bir şey. Yine de göze gözükmez.( İstisnalara saygımız sonsuz) Kadınlar aldatılır, erkeğin elinin kiri olur kadının alnının lekesi! Hadi oradan hadi be kim koydu o kanunu? Hangi kitapta yazıyor? Edebin cinsiyeti, makamı mı var? Siz kim, namus kim? Hadi oradan? Kadın öldürülür niye? Namusumu lekeledi! Hadi oradan. Namus kişinin kendisine aittir eğer öyle olsaydı kocası ölen ya da ayrılan kadınlar namuslarını korumak için adammı tutacaktı? Ayrılırsın olur biter.( Rabb’im kimseyi böyle bir hataya düşürmesin asla tasvip etmiyorum) Beni sinirlendiren erkek, aldatır, kumar oynar, yalan söyler, dayak atar, ikisi de çalıştığı halde kapıdan girince erkek televizyon karşısına, kadın, geç saate kadar mutfağa! Bu insanlık mı? Hayır.Müslümanlık mı? Hayır. Medeniyet mi? Hayır. Bu sadece yobazlık, vahsilik, ataerkil geleneğin ayıbı, cehaletin dibi.


Kadın ölür cenazede kocası kadın arar, kendine ağlar. Erkek ölür kadın yuvayı derler toplar çocuklarına kol kanat gerer. Ne hasta olmaya hakkı vardır, ne sevilmeye, ne takdir edilmeye. Neden? Hep ikinci sınıf vatandaşı olarak görülmüş. Oysa, insan birbirini tamamlayan iki yarımdır. Birisi olmadan diğeri nasıl tamamlanır?


Sevginin bedeli yoktur o kadar yüce bir duygudur ki paha biçemezsiniz. Bu kadar ağır yükün altında ezilen kadın, sadece sevgi bir iki tatlı kelime bekler eşinden bunu göstermek bu kadar zor olmasa gerek.


Savaşta yan koldur gerekirse cepheye katılır, evin temelidir sağlam olmazsa yıkılır, yaslanıp omuz verdiğiniz dağınızdır, nefesinizin yarısıdır. Buna rağmen nedir bu olaylar bu vahşet? Tabi ki madalyonun öbür yüzüde var. Kadınlardan da aynı hataları yapanlar var onları da tasvip etmiyorum. Öyle ise:


Kadınlar günü yerine insanlık gününü veya sevgi gününü kutlayalım. Bırakalım senede bir gün göstermelik emperyalizmin oyununu. Bütün sene hırpalanmış, ezilmiş bir gün hatırlamış, hadi be. Kadının huzuru yerinde olduğu her gün kadınlar günüdür.


Her zaman söylediğim gibi yine açık ve net söylüyorum, her kim, kadın erkek kim kime zulüm yapıyorsa kanun önünde adilce yargılanmalı hesap vermeli. Tabi kanunlar da yerinde ve zamanında uygulanmalı( maalesef insan öldükten sonra …)


Önce, din, dil, ırk ayırmadan insan olalım, birbirimizi sevelim, sayalım, haklarımıza riayet edelim, saygılı olalım, bencilliği ve egoyu bırakalım. Ötekileştirmeyi, aşağılamayı, hor davranmayı bırakalım. En önemlisi kız çocukları kesinlikle okutulmalı, erkek çocukları ise cinsiyet ayırmadan eğitilmeli. Suçun çoğu ebeveynlerde. O erkek işi bu kadın işi( istisnalar hariç) Hadi be. Hele hele kadını sadece erkeğe köle ve ihtiyaçları için gören sapıklar canınız cehenneme. Şu mübarek gecede sizin gibi sapıklar yerin dibine batsın.


Tekrar söylüyorum, insan evladı olan tüm kardeşlerimden özür diliyorum. Onlar velinimetimiz ve onlara selam olsun.



DÖNDÜ DEMİR ŞİNEL ŞİİRLERİ YÜREĞİN SESİ’NDEN
www.kafiye.net