YAĞMURLA GELEN YANLIŞLIK

İnsanlar yaşamlarında bazen çekemeyeceğim dediği halde bile zorluklara karşı dayanıklı olabiliyor. Bu dayanıklılık testinden geçerken de tutunacak bir dal ararlar. Kendilerine yakın gördüklerine karşı daha yakın olmak ve onunla dertleşmek ister.İşte bu anda da hiç olmadık bir yanlış yapıverir ve karşısındaki kişiyi kırıverir, ancak pişman olmak yapılan yanlışın geriye dönüşünü sağlayamaz ne yazık ki..

Yeni yıla mutlu gireceğim derken tam son gün aldığım resmi bir mektup beynimden vurulmuşa döndürdü beni. Saatlerce dolaştım, yürüdüm ve ne yazık ki rahatlayamadım. Üstüne üstlük yılbaşına ailemden uzak olarak, çocuklarımdan da uzakta geçireceğim yeni yılın sitresiyle kendimi sanki bir boşlukta ve hatta bir uçurumun kenarında hissettim. İlk defa bu kadar dayanıklı bir insan olarak çaresiz kalmam konusunda kendime bile inanamadım.

Yeni yıl nedeniyle yağmurun yağdığı bir saatte hem sıkıntımı atmak, hem de biraz rahatlamak amacıyla yürürken yeni yılın gireceği saatte olması nedeniyle dostlarımı arayıp yeni yıllarını kutladım.Üç dostumu ise yeni yılın girmesinebırakmış ve bu bıraktıklarımdan biri de sendin, yeni yılın girmesiyle aramaya başladım. Sonunda ikisine ulaştım. Ancak birine ulaşamadım.

Ulaşamadığım için o an büyük bir hata yaptığımı anladım. Çünkü telefon çalarken meşgule alındı, daha sonrada kapandı. Her ne kadar bir gün önce yılbaşını kutlamış olsam da o an için bir de sesini duyarak yeni yılını kutlamak istediğim dostumu sanıyorum çok üzdüm ve hatta kırdığımı düşünüyorum. Hiç olmadık bir saatte aradığım için kendimi affetmem mümkün değildir. Tabi ki bu dostumun da beni affetmesi mümkün olamaz, çünkü o saatte benim ona telefon etmem yanlıştı ama ben o yanlışı elimde olmadan yaptım.

O akşam sana ulaşmak için telefon ettiğimde telefonun meşgule dönmesi ve kapanması; yağmur altında giderken yapmış olduğum hatayı anladım. Fakat ne yazık ki yapmış olduğum bu hatanın düzeltilmesi için geri dönüşü de yoktu. Kıracağım kadar, kırabildiğim kadar sevdiğim bir dostumu kırmış oldum. Bundan sonra ne kadar özür dilesem affedilmesi mümkün olur mu bilmem.

Dün messengerde sinyalini bekledim. Ancak farkında olmadım, sinyalini de alamadan messengerden çıkmıştın. Telefondan arayayım dedim. Ancak bu seferine elim telefona gitmedi. Yeni yılda girdiğim sitres ise ne yazık ki dün beni akşam üstü sağlık yönüyle olumsuz etkiledi. 

Kısacası bir dostumu gerçekten kırdığıma inanıyorum. Kaderi ve çektikleriyle benimle eşdeğerde, hatta benden daha fazla çektiğine inandığım dostuma kendimi nasıl affettiririm onu da bilemiyorum. Yaptığım telefon yanlışım nedeniyle beni bağışlamanı bekliyorum. Gerçekten seni bir dost olarak, bir arkadaş olarak, bana bazen ilham kaynağı olduğun için benim yanımda ayrı bir yerin var.

Özrümün kabulünü diler, bağışlandığımı öğrenmek isterim. Bağışlanmasam da yine de onu da öğrenmek isterim. Seni seven, çoğu zaman seni düşünen, benim şu sıralar ilham kaynağım olan bir dost olarak görüyorum. Sonsuz selam ve sevgilerimle, seni seviyor ve öpüyorum. 

01.01.2005 /İzmir
Hüseyin DURMUŞ54
www.kafiye.net