YENİ YILA MERHABA

Nasılda geldi geçti bir yıl daha.. Nedense bu yıl bunu hiç anlamadım, anlayamadım.. Çalışma hayatının temposu belki de hızlı geçti .. Belki de mutlu geçirmek için çabaladığım için ya da mutlu olduğum için hızla geçip gitti..

Zaman çabuk geçti diye hayıflanmak yerine, çalışarak geçtiği için şükürlerim çok mesela.. Sağlığım yerinde, sevdiklerimle bir yılı daha bitirdiğim için de huzurluyum… Ama her bayram öncesi olduğu gibi her yeni bir yıl öncesi de duygusallaşıyorum.. Klasik yengeç huyu işte..

Çoğunlukla durup düşünüyorum, tartıyorum.. Artıları eksileri, hüzünleri sevinçleri, kazançları kayıpları… Ama en önemlisi hayatımı hep temize çekiyorum..

Mesela zamansızlık nedeni ile ertelediğim her şeyi gözden geçiriyorum.. Hüzünlerimi azaltacak, mutluluklarını çoğaltacak , en önemlisi yaşlanmakla birlikte gelen eksileri yok etmek için; enerjimi coşkumu ve yaşama sevincimi artıracak sebepler bulmaya çalışıyorum.. Hedefler belirliyorum artık hayatıma.. Geçmişteki gibi karamsarlıklar yerine, güç verecek hedefler.. Kazanamadığım, başaramadığım ya da yapamadığım ne varsa düşünüp bunu yeni yıla planlamaya başlıyorum.. Kocaman bir liste hazırlıyorum, tüm bir yıla sığacak kadar uzun..

Her şeyin yenisi, başlaması keyiflidir.. Keyifi sürdürmek ise bizim elimizdedir.. İşte yine bir yıl daha.. Ve ben yeni umutlara gebeyim .. Her yıl ile birlikte yaşlandığımızı farketsek de, kazançlarımız kaybettiklerimizden fazla.. Özgüven, olgunluk, tecrübe… Bundan sonrasını güzel yaşamak adına daha başarılı bir iş kadını, yada iş erkeği olmadık mı ?

”Bugün başımıza gelenler dün düşündüklerimiz, yarın başımıza geleceklerse bugün düşünmekte olduklarımızdır.” Bir zamanlar borçların altında ezildiğim günlerimi düşünüp, bunları yok etmek için nasıl çalıştığımı hatırlıyorum.. Ve düşündüğüm şeyi gerçekleştirebildiğim için kendimle nasıl gurur duyuyorum. Bir zamanlar aileme, dostlarıma, arkadaşlarıma maddi manevi yük iken, şimdi ben hepsine yetebilecek güce sahip olduğum için çok mutluyum.. Demek ki ne kadar karamsar olsak da azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor, çabalayınca başarı da beraberinde geliyor.. O halde olumsuz her ne varsa bir yana bırakıp; olumlu düşünerek, hayatımıza hep güzellikleri çağırarak, yüzümüzdeki kocaman tebessümle yeni yılı karşılayalım gönülden, tüm çoşkumuzla. Hadi hedefler belirleyin sizde hayatınızda… Kendimizle, geleceğimizle, sağlığımızla ve sevdiklerimizle ama en önemlisi işimiz ile ilgili olarak en çok yapmak istediklerimizi düşünüp uygulamaya koyalım birer birer. Yılmadan, bıkmadan, azimle ve sebatla. Ben sigara içmiyorum ama tiryaki iseniz sigarayı bırakmayı deneyin bu yıl mesela.. İşinizde bir üst kademeye geçmek için çabalayın, her kademe biraz daha başarı, biraz daha para ve kaliteli bir yaşam için adım değil mi? Benim gibi üzerinde durmayıp boyuna keyifli yemekler yiyen arkadaşlarım, hadi diyete başlayalım yeni yılda.. Belki bu defa başarırız belli mi olur Ben evime kavuştum, Allah size de nasip etsin, hadi para biriktirmeye başlayın azar azar.. Başlamak bitirmenin yarısıdır.. Aşk mı , ev mi, tatil mi, çocuk mu, sağlık mı, kariyer mi, yeni bir yaşam için kökten değişiklik mi ?. Gönlünüzden ne geçiyor ? Hadi.. Başarmak için yeni bir yıl geldi.. Kapıda.. Onu keyifle karşılayıp, asılalım hayata.. İnadına yaşayalım yine, inadına.. İçimizdeki çocuğu öldürmeden, yaşama gücümüzü yitirmeden, pes etmeden, her şeye rağmen gülümseyerek, hayata pozitif yaklaşararak.. Mutluluk ile daima.. Sizleri seviyorum ve mutlu yıllar diliyorum 

Sule Akar/ 2013 12 28
www.kafiye.net