ÖZGÜRLÜK

Ozgurluk, insanin kendi dogasina uygun yasama hakkidir. Devletin en temel vazifelerinden biri halkin ozgurluklerinin onundeki engelleri kaldirmaktir. Kolelik, insanlik tarihinin en yuz kizartici sucudur. Insan onurunu asagilayan en adi kolelik turuyse insanin hevasini Ilah edinerek nefsini kendisine mabud kilmasi ve fitrat dini olan Islami buna alet etmesidir. Insanlarin evlenmeden nikah muessesini ayaklar altina alarak ayni ev icinde zaruret durumlari disinda kizli-erkekli kalmalari gayri mesrudur. 

Universite cagina gelen birey elbette sinifinda veya okulundaki arkadaslariyla sosyal faaliyetlerde bulunacak, klup kuracak, ders calisacak,seminerler tertip edecek,piknige-tiyatroya gidecek. Bunlari kimse engellemiyor. Ancak nikah olmadan ayni evde bir bayan ve erkegin ikamet etmesi hem Allah’in kitabina hem de Turkiye’de yasayan insanlarin kahir ekseriyetinin orfune ve degerlerine aykiridir. Nikah olacagi zaman dahi veli’nin izni olmadan nikah kiymayi caiz gormeyen teamulumuz var. Hangi baba kizinin baska esi olmayan bir erkekle ayni evde kalmasina razi olur? En kutsi vazife olan cihada giderken dahi annenin ve babanin rizasini almayi onceleyen bir dinin mensuplari basbakanin bu uygulmasina nicin itiraz ediyorlar?

Ben her zaman derim. Dengede hayat var. Birileri birgun cikarsa bayanlar ve erkekler ayri siniflarda okuyacaklar veya basortusu takmayanlar kamu gorevlerinden ve universitelerden atilacaklar. O zaman bunun adi diktatirluk olur bu zulme karsi sonuna kadar mucadele edilir. Ancak oyle bir durum yok. Insan fitratina uygun hareket etmek lazim.

BILGIN ERDOGAN
www.kafiye.net