Postacımız

Birgün yürüyüşten eve dönerken,posta kutularının bulunduğu odada dinleneyim dedim.o sırada postacı geldi. Posta arabasındaki kolileri taşıdı, merhaba dedi. ve işine devam etti kolileri ayırırken işine odaklanmıştı. kendini o kadar işe vermişti ki, onunla konuşmamaya gayret ettim. İşini çabuk bitirmeye çalışıyordu, dişarda arabada arkadaşı 0nu bekliyordu. Ayırdıklarını PTT kutularına koyuyordu,yanına yaklaştım,bana bakmadı bile, fotoğrafınızı çekebilir miyim? Dedim. okey diye cevap verdi.Ben hayran oldum, takdir ettim. Bu kriz varken, herkes işini kaybetmekten korkuyor sandım. Halbuki işin gerçeği üstlendikleri işi tam yapmalarıdir.

Onun fotoğraflarını çekerken,işini yapıyordu. Bugün getirdiği koliler,posta çok fazlaydı, Kızıma gelen mektupları alayım eve çıkayım diyerek,biraz daha oturdum,onu seyre daldım. Senet, mektup, reklam v.s kutulara koyuyordu.

Burada emeklilik yaşı erkeklerde 67, bayanlarda 65.. herhalde 60 kusur yaşlarındaydı.ama görüldüğü üzere dinçti. Burada insanlar çok iyi besleniyor,ayrıca spor yapıyorlar.herkes koşuyor. Dinlene dinlene yürüyeni görmedim.herkes ritmik adımlarla yürüyor.veya koşuyor.

25.06.2009 Mountain View.California usa

 
Vehbiye Yersel
www.kafiye.net