Yaşam ve Su

Yaşantımızın her anında su vardır, sağlıklı yaşayabilmemiz suya bağlı. İnsan vücudu için su candır, aynı makineye konan gres yağı gibidir. Su tüm organlarımıza etki eder ve aynı zamanda temizlik görevini görür. Toksinleri vücudumuzdan atar. Kanımız su olmadan bize yaşamamız için bize yardımcı olamaz. Yaşlanmayı da geciktirdiği ispatlanmıştır, yani anti -aging görevi görür.

Kullandığımız suyun yüzde seksenini beynimiz kullanıyor, yalnız aşırı su içmenin de dalakta şişmeye ve ölüme neden olduğu görülmüştür. Yaşlanma tam olarak durdurulamaz fakat geciktirilebilir. Gürcistanda, Kazakistanda insanların çok uzun ve sağlıklı yaşadıkları saptanmış ve bu insanların uzun yaşama sırları araştırıldığında tamamen içtikleri suya bağlı olduğu
kanıtlanmıştır.  Çünkü bu suların bol miktarda oksijen içerdiği alkali su olduğu görülmüştür. Bu sadece Gürcistan ve Kazakistana özgü bir durum değil tabiî ki,  daha buna benzer bir çok halk toplulukları olduğunu görebiliriz.

Suyun oluşumunu incelersek iki adet pozitif yüklü atom taşıyan hidrojen ile bir adet negatif yüklü atom taşıyan oksijenden oluştuğunu görüyoruz, yani H2O su bu kadar değerliyken acaba bize ne kadar güç kazandırıyor hiç düşündük mü?  Hemen söyleyeyim çok büyük bir maden rezervinin sağladığı gücü vermekte ve bu işlemde süreklilik arz etmektedir.

Suyu tabi sadece vücudumuz için kullanmıyoruz, yaşantımız içinde hemen hemen her ortamda ihtiyacımızı sağlıyor. Bu arada Zemzem suyundan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Zemzem suyu kurak ve kayalık bir alandan çıkıyor ve asırlardır en ufak bir değişime uğramadan akmaktadır. Bende bir kez zemzem suyu içtim ve hayatım değişti, bu kadar iddialı konuşuyorum müthiş bir değişim yaşadım.

Seferihisar/28 .07.2013
Dilek  OKTAV
Emekli Müzik Öğretmeni
www.kafiye.net