Tuğba Aras

AŞK

“Bu kız beni sever” demişti son feci bisiklet. Neden sonrasında “ Bu kız beni öldürür” dedi? Bu iki kavramın nasıl bağlantıları olabilir ki? Aşk insanı gerçekten öldürür mü? Aşk insanı öldürmez sadece kırar. Bu kırığın acısı aşığa dayanılmaz gelir. Adeta ölüm sancısı çekiyormuş gibi hisseder. Aşk acısı ve aşkın ölümü yalnızca bu kadarla kalır.

Çoğu kişi aşkı lanetler ama ben onlardan değilim. Ben gerçekten aşığım. Sevdiğime, yazmaya, dinlemeye aşığım. Sevdiğime özellikle de. Onun gözlerine, sesine, onu izlemeye aşığım. Ona en az yazı yazmaya açık olduğum kadar aşığım. Öyle çok seviyorum ki her gün göreceğimi bilmek bile mutlu ediyor beni. Mutluluğumu ona borçluyum. Ama o beni seviyor mu bilmiyorum, anlamıyorum. Bir korkum var ki; onu bir gün eskisi gibi sevememek. Ya bir gün onu görmek istemezsem. Hatta nefret edersem. O gün gerçekten bittiğim gün olur. Onu anlamak çok zor. Zaten bu yüzden anlayamıyorum. Bence duygularını çok iyi saklıyor o. Neden ama? Ne gereği var ki? Saklamasın. Benimle iken çekinmesin, rahat olsun. Ama olmuyor. Bu üzüyor beni. Acaba karakteri mi ki bu? Tam olarak tanımıyorum onu henüz. Karnımdaki kelebeklerde tanımıyorlar aslında. Nedense onunla göz göze geldiklerinde hareketlenmeye başlıyorlar. Çok mu seviyorlar onu? Olabilir çünkü bende çok seviyorum.

Hayatımda böyle bir değişimin olacağını düşünmezdim. Ama gerçekten epey değiştim. Eskiden sinir küpü ben melek oldum şimdi. Yüzüm tebessümlere dop dolu. Özellikle onu duyunca…

Aşk acısı nedir, tatmadım daha önce bu hissi. Açıkçası herkes gibi ben de istemem tatmayı. Sevdiğim de beni sevsin mutlu mutlu yaşayalım olmaz mı? Peki aşık olduğumuzu nasıl anlayacağız? Bu sorunun yanıtı çok kolayken bunu kelimelere dökmek çok zor. Net olarak şunu söyleyebilirim: Aşığın üzerinde saçma bir mutluluk vardır. Aklı bir karış havada, gören deli taklidi yapıyor sanır.


Tuğba Aras / 10.11.2022 / Karabağlara
www.kafiye.net