Tuğba Aras

Öz Geçmiş

Tuğba Aras. 06. Haziran.2007 İzmir’de doğdum. İyiburnaz ilkokulu, İyiburnaz orta okulunu bitirdim. Lise öğrenimine şuan Karabağlar Cumhuriyet Anadolu lisesinde devam ediyorum. İlk yazmaya 7. Sınıfta başladım. Hikaye, deneme ve şiir yazmama Türkçe öğretmenim Meftun Özer’in teşvikiyle başladım. Şuan yazılarımı gelecekte bana kaynak olması amacıyla bir dosya haline getiriyorum. Bir gün okuyucuya sunmayı düşünüyorum.

Bir ailem ve bir ablam var.


Tuğba Aras


NEDEN YAZIYORUM?


İlk defa yazmaya ortaokul altıncı sınıfta başladım. Ortaokul yedinci sınıfta bazı yazım çalışmalarımı Türkçe öğretmenim Meftune Özer bey okudu. Yazılarımı beğendi ve bana yazmam konusunda, yazmayı bırakmamam konusunda ısrarcı oldu. Yazılarımı öğretmenim beğenince ben de ileride daha da güzel yazı, öykü, makale, deneme ve şiir alanında çalışmalara başladım. Lise öğrenimime başladığımda Türk dili ve edebiyatı öğretmenim Fadime Güleç, yazılarımı okudu. Benim gelecekte iyi bir yazar ve şair olacağım konusunda ısrarcı oldu ve yaşamımı öğrenimime ve yazılarıma ağırlık vermem konusunda ısrarcı oldu. Her iki öğretmenim de ders saatleri dışında boş zamanımda benimle ilgilendiler. Ban önderlik ettiler. Zaman zaman benimle konuşarak gelecekte başarılı olmam konusunda düşünceleriyle yazı yazmaya yönelmeme neden oldular.

Ben ilk yazmaya başladığımda okul arkadaşlarım bana pek inanmadılar. Yedinci sınıfta iki değer verdiğim arkadaşlarım ile anlaşamadığımız için ayrıldık. Arkadaşlarımdan hissettiğim bir hırs değildi, kırgınlıktı. Böylelikle kırgınlığın derecesi ne kadar olursa olsun, hırsa eş değer olduğunu , hayatımda buna ister istemez yer vererek öğrenmiş oldum. İlk şiirlerim yaşadığım hüzünlerle oluştu. Arkadaşlarım hiçbir zaman beni anlamadılar ama beni kırdıklarında ben kendimi yeni bir yazı yazarak kendimi daha güçlü bir hale geliyordum. Beni yazar olacak biri olarak görmediler ama ben bir gün mutlaka yazılarımla belirli bir yere geleceğim.

Benim yazım hayatıma başlamama ve beni bu konuda hazırlayan öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğretmenim Meftune Özer Bey ve Fadime Güleç hanımefendiye ne kadar teşekkür etsem azdır. Bana yazmam ve anlatımda daha dikkatli olmam konusunda büyük emekleri ve gayretleri vardır.

Yazmaya hikayeler ve denemeler ile başladım. Yazdıklarım genellikle hikaye ağırlıklıydı. Daha sonra içimde biriken her cümleyi yazmaya başladım. Denemelerim böylece gelişti. Anlık gelen ama gözardı edemediğim hislerim de şiire dönüştü. Lise öğrenimime başladığımda; “ Kahverengi Gözlerini Toprağa, Saçlarını Denizin Dalgalarına, Tüm Benliğini, Mimoza’ya Benzettiğim Kişiyle Büyüdüler.” Şiirlerimle denemelerime başladım.

Yazım çalışmalarına devam edeceğim. Gelecekte Edebiyat öğretmenliğini hedefliyorum. Yazma konusuna gelince ömrüm boyunca kalemimi ve kağıdı elimden düşürmeyeceğim. Yazdıklarımı kitap haline getirmeyi. İnsanlara güzel duygular yaşatmayı düşünüyorum. Edebiyatımızda önemli yer etmiş olan şair ve yazarları da kendime örnek almak istiyorum. İşte ben bu duygularla yazmaya başladım. Bundan sonra da devam edeceğim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Tuğba Aras
24.05.2023 /Karabağlar
www.kafiye.net