Kalemin Yaptıkları


İnsanların en büyük düşüncesi ve hiç teraziye koymadan başkalarına yüklediği davranış kendisi haklı, karşısındakine haksız. Bu şuan İnsanlarımız bu kuralı uyguluyor. Haklı haksız ayırmadan kendilerini haklı çıkarırlar.


Bir durum var ki; bu dünyada da, kıyamette de var olan “KALEMİN AYIRIM YAPMADAN YAZDIKLARI” Yaşam tarzıdır. Hem öyle bir yazar ki, Sen susarsın kalemin yazdıkları önüne konuverir. Senin şaşırmana gerek kalmadan kalemin adaleti gerçekleşir. Konuşacaklar asla senin haklılığını sağlamaz.


Yaşamda çok dikkatli yaşamak zorundayız. Bir ata sözü derki:” Eline, diline, beline hakim ol.” Her insan için çok önemli bir tavsiyedir bu durum. Kurala uyarsan yaşam senin için çok güzel gider. Kurala uymazsan işte senin için sıkıntılı, karanlık günler başlıyor demektir.


İnsanlar suç işleyince ifade verir ve bu ifadeyi kalem ile yazarlar. Kalem kötüyü de güzeli de adaletten ayrılmadan yazar. Sonuç adalete gider. Hakim, kalemin yazdıkları tutanak ve ifadelere göre karar vererek sonucu iletir. Sözün yanlışlarından baş kesilebilir. Bunun hakime ve kaleme yüklenmesi olamaz. Ama kişiler suçlarını kabul etmez, bana iftira attılar, Beni oyuna getirdiler derler. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki; insan olarak yaşayalım, insan gibi davranalım.


Suçu ve cezayı başkalarına yüklemeye çalışmayalım. Adalet herkes için gereklidir.


Saygılarımla.


11.12.2021 cumartesi/Karabağlar

Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net