Yeşillikler Denizinde!



Ağaç, ağaç ağaç ağacın ağaç olarak ağaç olmasında ağaç olarak ağacın yetişmesinde çok ciddi olarak insanların ağaca ağaç olarak değer vermesi, ağaca ağaç olduğu için değil ağaca her şeyden önce yararları nedeniyle, oksijen ki insanın yaşama noktasında önemli olan gazı ağacın bize sağladığı yeşil bir hayatın hediyesi olarak karşımıza çıkar ve ağacın sayesinde hayatta kalırız. Bu nedenle ağacı ağaç olarak değerlendirmek, ağaca ağaç olarak güzel bir sevgi gösterisini yapmak, ağaca ağacın yaşamında da güzelliklerin ağaca verilmesi değer ile ağacı sevindirmek çok önemlidir.


Ağaç, ağaç dedikçe ağaçların bir yeşil denizi oluşturduğunu da bildigimize göre ağaç ormanlarının içerisindeki ağaçlara ağaç oldukları, insanın en büyük yardımcısı olan ağaçları ağaç ve değerli oldukları için de ağaca ağaç olmanın, ağacın ağaç olma güzelliğinde ağaca ağaç olarak sevgimizi sevgi coşkusunu göstererek ağaç ile doğada yaşamanın tadına da varalım.


Ağaç, ağaç denizinde eğrisi, doğrusu olan ağaçlar gibi insanlarında içerisinde eğrisi doğrusu olsa da ağaç ağaç olarak egriside, doğrusuda ağacın ağaç olarak faydası vardır. Ancak insanların eğrisi zararlı, doğrusu yararlıdır. Ağaç ile insanlar arasında bir bağlantı yapılır. Yontulmadık, kalas, kazık, Allah boy vermiş, ağaç yaş iken eğilir, ağacın kurusu insan faydasına, kıyametin olduğunu görseniz de elinizdeki fidanı ağaç olsun, ağaç olarak insanlığa yararı olsun diye dikiniz. Ağaç kesen baş keser. İşte ağaç ağaç olarak ormanda insanlık için görev yaparken, bizler de ağaca ağaç olarak değer vererek onunda bir canlı olduğunu, Canlı olan ağacın yaşam içerisinde ağaç ve yeşillik, yeşil deniz olarak insanlar tarafından korunmalıdır.


Ağaç ağaç olarak insanların akciğerleri görevini yerine getiren ağacın ağaç olarak göz bebeğimiz gibi korunmalı ki, ciğerleri yok edecek hainliklerle ateşe vermeyelim. Ağacı ağaç olarak her yerde yetiştirelim. Ağaç bizim candamarımız, bizim için kalem, bizim için kağıt, bizim için sığınılacak ev, ekmeğimiz, geçim kaynağımız. Evet, ağaç ağaç olarak ağaç olma güzellikleri içerisinde insanlık hizmetinde olduğuna göre gelin bizlerde ağaca ağaç olarak ağaç olmanın özelliklerini bilerek değerlendirelim. Ağacı ağaç yapmanın, ağacı ağaç olarak yaşamımıza katalım,bizler de ağaç gibi yararlı olalım. Kalın sağlıcakla.


Saygılarımla.



22.08.2021 pazar / Karabağlar



Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net