Кундузбү Маматова / Kunduzbu Mamatova

Çok teşekkür ederim.

Günaydın, Günaydın, Günaydın!!!

Sevgili dostlarım, yeni gün sizleri mutluluklarla süslesin. İnşallah güzel bir günün mutluluğu sizi akşamın güzelliğine erdirsin.

Biliyor musunuz, ben çocukluğumdan beri neyi istesem hemen hemen oldu. Arada aksayan da oldu. Ama aksayan ve olumsuzlukları çabucak unuttum.

Hep yazmak, topluma ve çevreme yararlı biri olarak hizmet etmeye çalıştım. Bu durumundan da inanın çok mutluyum. Yıllar hızla ilerlerken şiirler, makaleler, denemeler, sohbet yazıları, tiyatro oyunu yazdım. 18.mart.1994 tarihinde “ÇANAKKALE DİYE BIR ŞEY ” isimli bir oyun yazdım, sahneye koydum yönetim. Aynı zamanda oyuncu olarak da görev aldım. Derken çalışmalarım durmadı. Daha doğrusu kalemim durmadı.

1998 yılında şiirlerimin bir kitap haline geleceğini düşündüm. Izmirde Anadolu Dağıtım vardı. Yayın evine gittim. Şiir klasörü koltugumun altında yayın evi sahibi ile görüşmeye gittim. Şiirlerimi incelemeden, okuma zahmeti göstermeden yayıncı kuruluşun sahibi” Hocam, meşhur musunuz, toplumda tanınıyor musunuz? ” dedi ve beni dinlemeden yayın kuruluşundan dışarıya gönderildim.

Bu benim için büyük bir şok oldu. Konak iskeleye indim. Grup vaktiydi. Ben ne düşünceler içerisinde yayıncı kuruluşa gittim ve neyle karşılaştım. Yalnız şunu söyleyeyim ki, oradan ayrılmadan once:” Ben meşhur olmak için değil bu şiirlerimi yayına vermek istiyorum. Ben sizin ayağınıza geldim. Eğer meşhur biri olsaydım siz benim ayağıma gelirdiniz. “dedim.

Akşam ezanları okunuyordu. Gözlerimden gelen yaşlarla birlikte duaya başladım. :” Yarabbi büyüksün, yetimi, yoksulu, kimsesizi, darda kalanı gözetirsin. Benim amacım meşhur olmak değil.insanlara hizmet etmek istiyorum. Eğer bir gün imkanım olursa kimseye meşhur musun, git meşhur ol da gel demeyeceğim. O kişinin yazdıklarını mutlaka insanlarla buluşturacağım. Sen bana yol göster, yardım et Allah’ım. ”

Sevgili dostlar, bu duadan 12 yıl sonra Allah duamı kabul eyledi. 30.01.2005 yılında sizlerin de bildiği www.kafiye.net edebiyat sayfası doğdu. Yayına başladığımız günden bu güne yayınımız hiç kesilmedi. Sayfamızın günlük okuyucusu 30 bin kişi aştı. Sayfamızın Şair yazar sayısı 896 kişi oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azabeycan, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan, Rusya’daki Türk şairler. Arjantin’den bir bayan Şair ve Avrupa’daki yaşayan sairlerimizin eserlerini hiç bir karşılık gözetmeksizin yayına veriyorum. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum.

Değerli dostlarım, Allah bu bedende nefesimi tuttukça siz dostlarıma Allah rızası için hizmet etmeye devam edeceğim. Biliyor musunuz, bu doğruluğum bana pazartesi günü





 Bir belge ile ödüllendirdi. Kırgızistanlı Şair dostlarım çok ama çok teşekkür ediyorum. En önemlisi benim bu ödülü almama vesile olan Şair Кундузбү Маматова / Kunduzbu Mamatova çok ama çok teşekkür ediyorum. Ben bu veb sayfamda özellikle Türki devletlerdeki şair arkadaşların sesi ve nefesi olmaya da devam edeceğim.

07.08.2021  Cumartesi/ Karabağlar – İzmir

Hüseyin Durmuş
Emekli Edebiyat Öğretmeni
Şair ve yazar
www.kafiye.net sahibi