YENİ YIL SOFRASINA OSETRE!!!


Bilim adamları, eğer parmaklıkları tonlarca Osetro balığı olan Volga HES olmasaydı Moskova hala balık problemini bilmeyecekti… Moskova ‘ nın masalarında havyar ve her türlü balık avı vardı!!!


Osetrenin ne önemi var?Öncelikle kemiklerimizden sorumlu güneş vitamini… ve iyi ruh hali!!!

Elektrik de iyi ve gerekli ama Volga ‘ yı baraja kapatmanın o devasa hasarı ile kıyaslanamaz! En büyük Osetre hangisi???

Şimdi Osetr, Osetrov ailesinin geçiş balığıdır. Yavaş yavaş olgunlaşıyor. Ergenlik, havyar atma yeteneği, dişiler 16 yaşlarında. Erkekler 10-14 yaşına kadar daha erken olgunlaşıyor. Nehirlere doğru ilerliyor. Bir aradan sonra tekrar denizde kayıyorlar. Tuzlu suda havyar atma yeteneği yok. Areal genişlemiş ama balık ve havyar değerinden dolayı neredeyse Osetre yok edildi. Kırmızı Kitap ‘ a yazıldı. Ben Hazar doğumluyum, çocukluğumdan beri Osetrelerin Volga ve Hazar Denizi dışında yaşamadıklarına inandım. En büyük, yakalanan ve kayıtlı, Volga Nehri ‘ nde yakalanan Osetre olarak kabul edilir. 7 metre uzunluğunda ve 1440 santimetre kadar, 1440 kilo. Havyarla sayıldığında, TONLUKLAR!!!

Aslında, Hazar ve Volga ‘ da yaşayan en havalı Osetrough ‘ un en iyisi Beluga ‘ dır. Örneğin Astrakhani Bölge Müzesi ‘ nde 6 metre uzunluğunda 16 santimetre dolu bir Beluga sergilenmiş bir sergi izliyorduk. Ama Osetre küçük, sadece 2,5 metre uzunluğunda. Ama görünüşe göre bunun bazı nedenleri var. Beluga ‘nın 1989’ te yakalanması ilginç, kaçak avcılar. Havyar doğal olarak boşaltıldı ve telefonla müzeyi arayıp doldurmak için leşi almasını önerdiler. Gerçek Osetrelerin boyutlarını asla bilemeyeceğiz. Sonuçta, eski zamanlarda hiç kimse özellikle yakalanan balık sayısıyla reklam yapmamıştı.


Kişisel yazarım olarak, SİBİRYA Edebiyat Ödülü ‘nü VP Astafyev’ in ′′ BALIK KRALI “, ′′ Rusça sözcüğünü yaşattığım ve sanat edebiyatı alanında manevi değerleri popülerleştirdiğim için “. Ganimet ganimet olarak alındı. Krasnoyarsk 29 Ekim 2009 Astafyev ‘ in hikayeleri kitabıyla birlikte ′′ Kral Balık “. Büyük bir zevkle okudum. Avans olarak değerlendirdim. Büyük edebi Rus geleneklerine uymaya çalışıyorum!

Bir çevreci olarak Astrakhan ‘ daki Yeşil Gezegen forumu kapsamında Volga ‘ daki Osetrave ‘ nin çocuk piyasasına katılmaktan mutluluk duydu!!!



Светлана Савицкая/Svetlana Savitskaya
www.kafiye.net