САЙМАЛУУ КӨШӨГӨ / NAKIŞLI EKRAN 2



Алымбектин сунушу менен, кыздардын бөлмөсүндө “вечеринка” уюштурулду. Алымбектин максаты- тармал чачтуу аппак кыз менен, жакындан таанышуу. Чуркап барып, керектүүлөрдү сатып келе коюшту. Кыздардан тартынбай, сүйлөп отурайын деп, Алымбек ичимдик да сатып алды.

   Кече жакшы маанайда уланды. Ойлогонундай эле, “ак суудан” баса- баса ичип алган Алымбек, тартынбай сүйлөп, кыздарды сөзгө тартып отурду.

   Алымбек ичимдикке эмес, кыздын ажарына,  сулуулугуна суктанып отуруп  мас болду.  Издегени издетпей алдында…Дал ушул учурду колдон чыгарбай пайдаланып калуу оюна келди. Абылды жанына чакырып, кулагына:

– Абыл, мага Айша абдан жакты. Мен издеп жүргөн кыздын өзү! Мен Айшага үйлөнөм! Кандай дейсиң, Айшаны алып качайын? Билесиң, үйдөгүлөр да “үйлөн” дегендерине көп болду. Көңүлдөгүнү таппай жүргөм… Жок дебе, жардам бер дос?

   Абыл азга ойлонуп:

– Айша сонун кыз. Бирок, азыраак сүйлөшүп алсаң кандай болот? Өзүңө көндүрүп...

– Абыл, Айшаны жоготуп алгым келбейт. Мен аны сүйүп калдым. Үйгө барып кантип жүрөм эми? Биротоло алып кетейин үйгө. Жигиттин баары  алып качып үйлөнүп,  жашап эле жүрүшпөйбү. Мен биринчи эмесмин, Абыл.

– Ооба, сенин айтканың деле туура. Айша үчүн көпкө түшөсүң го, мага?… Ха-ха!

– Айша үчүн көпкө эмес, чокко түшкөнгө да макулмун, досум.

– Макул, бир жолун таап ойлонолу. Айша биздин айылдан бир айыл эле ары жашайт. Балким… Жок, анда үйүнө барышын күтүп калабыз. Анда эртең алып качалы. Такси табалы күндүзү…

Макул, сүйлөштүк.

   Айшаны алып качуу боюнча  эки жигит сүйлөшүп, планды бекитишти. Эртең дагы келмек болушуп, кыздар менен коштошуп кетишти.

                                     *

   Жакшылап эс алышып, түштө кайрадан жатаканага барышты. Абыл,  Айша менен кыздарды сейилдөөгө чакырам деп жатаканага кирип кетсе, Алымбек такси сүйлөшүп келди.

   Баары сүйлөшүлгөндөй жүрүп жатты. Эки кыз менен сейилбак тарапка бараткан Абыл менен Алымбектин артынан, такси жай жүрүп келди.

–  Кыздар, таксиге түшүп албайлыбы?- деп, Абыл кыздарга машинаны көрсөттү.

– Түшөлүбү?  Кайда бармак элек?

– Айланып келебиз да. Отур, Айша?

 Айша жанындагы курбусун суроолуу карады. Абыл эч кимдин жообун күтпөдү:

- Отур, отур...



Кененирээк ...   /  Devamı var   20.11.2020


Лилия Кудайбрдиева / Liliya Kudaibrdieva
www.kafiye.net

САЙМАЛУУ КӨШӨГӨ / NAKIŞLI EKRAN 2
 
Alymbek'in önerisi üzerine kızların odasında bir "parti" düzenlendi. Alymbek'in amacı kıvırcık saçlı beyaz bir kızla tanışmaktır. Koştular ve ihtiyaçları olanı satın aldılar. Alymbek ayrıca kızların konuşmaktan çekinmemesi için bir içki aldı. Parti iyi bir ruh hali içinde devam etti.


Beklendiği gibi, bol miktarda "beyaz su" içen Alymbek, cesurca konuştu ve kızlarla konuştu. Alymbek sarhoştu, içmiyordu, ama kızın güzelliğine hayran kaldı. Aradığı şeyi aramadan önce ...

Anı yakalama zamanı gelmişti. Habil'i ona çağırdı ve ona şöyle dedi:


"Abel, Ayşe'yi çok seviyorum." Aradığım kız! Ayşe ile evleneceğim! Aisha'yı nasıl alıp kaçabilirim? Biliyorsun, ailede "evlen" diyen pek çok insan vardı. Aradığımı bulamadım ... Hayır deme, yardım et dostum?

   Abel bir an düşündü.

“Aisha güzel bir kızdır.” Ama ya daha az konuşursan? Kendinizi ikna edin …

“Abel, Aisha’yı kaybetmek istemiyorum.” Ona aşık oldum. Şimdi eve nasıl gidebilirim? Onu sonsuza kadar eve götüreceğim. Bütün genç erkekler kaçtı, evlendi ve yaşadı. Ben ilk değilim, Abel.

– Evet haklısın. Aisha için uzun olacaksın, değil mi? … Ha-ha!

“Arkadaşım Aisha için ateş açmayı kabul ediyorum.”


"Pekala, bir yolunu bulalım." Ayşe bizimkinden uzakta sadece bir köyde yaşıyor. Belki ... Hayır, eve gitmesini bekleyeceğiz. Yarın alalım. Gün içinde taksi şoförü ...
 
"Pekala, konuşalım."
 
   İki genç adam Ayşe'yi kaçırmaktan bahsetti ve bir planı onayladı. Yarın tekrar geleceklerini söylediler ve kızlara veda ettiler.
 
                                     *
 
   İyice dinlendiler ve öğle vakti yatakhaneye döndüler. Abel, Ayşe ve kızları yürüyüşe davet etmek için yurda gitti ve Alymbek bir taksiye bindi.
 
   Her şey planlandığı gibi gitti. İki kızıyla parka doğru yürüyen Abel ve Alymbek'i bir taksi takip etti.
"Kızlar, taksiye binebilir miyiz?" Abel kızlara arabayı gösterdi.


"Aşağı inelim mi?" Nereye gideriz
 
"Etrafta olacağız." Otur, Aisha?
 
 Aisha, arkadaşına sorarak baktı. Abel, kimsenin cevap vermesini beklemedi.
 
"Otur, otur ...
 
 

Кененирээк …   /  Devamı var  


Лилия Кудайбрдиева / Liliya Kudaibrdieva
www.kafiye.net