Biyografi…

Svetlana Vasilevna Savitskaya, avukat, sosyoloji ve kültürel çalışmalar alanında felsefe doktoru, yazar, halk figürü.

Doktor filosofii po dissertatsii «Simvol, kak sotsialno-kulturnыy fenomen upravleniya» imeet SHIFR SPETSIALNOSTEY: 1. MVUS 16.009 Global psychoinformatsiologicheskaya sistema bezopasnosti PhD; 2. MVUS 23.015 Felsefe ve Din Tarihi, Felsefi Antropoloji, Felsefi Kültür Doktora; 3. MVUS 37.055 Değiştirilmiş ve genişletilmiş bilinç durumu (ISS ve ASS) teorisi ve uygulaması. Meditasyon ve bilinç durumu psikolojisi; sublichnostey’in psikolojisi. Doktora sonuçlarıyla çalışma teorisi ve yöntemleri; 4. MVUS 37.068 Standart Koçluk: Temel manevi uygulama, Temel sorular, Bilgiyle çalışma, Hazırlama ve hatip ustalığı, Kurumsal kültür, Manevi tselitelstvo, Kişilik Oluşturma Doktora; 5. MVUS 37.069 Doktora Sistemi: Yaratıcılık, yeteneklerin keşfi. Felsefe Sistemi, Psikoloji Sistemi, Toplumun Gelişim Teorisi. Politika Bilimi. Obshchestvennaya deyatelnost. Doktora organizasyonu ve yönetimi.


Edinstvennyy pisatel, chi knigi oformlyala yasnovidyashchaya Djuna. (Sovmestnyy albom 100 pritch «Energiya serdtsa» v 2014 g.) Vыpushchen EXMO v toje vremya albom «Energiya vselennoy» s oformleniem Nikasa Safronova. Tretya kniga pritch «Energiya mudrosti» voshla v raznye izdaniya, v tom chisle «Bolshaya kniga jenskoy mudrosti», «Mudrye pritchi dlya mudryx jenshchin» (EKSMO), «Sedye kosy» (Hindistan, Calcutta na bengali), « Amazon, SSHA İngilizce), «Tainstva russkoy dushi» (Almanca Guterres, Almanya) ve diğer ülkelerde dünyanın 20 dilinde. Yavlyayutsya liderleri satar.

Edinstvennyy russkiy pisatel, perevedennyy na tsyganskiy yazyk. Krome pritch vыshlo bolee 80 xudojestvennyx i nauchnyx knig, voenno-istoricheskiy roman «Balkany» bыl udostoen pochetnogo znaka «Samarskiy krest» ot pravitelstva Bolgarii i medali Pobedy, pereveden na arabskiy yazyk, i vыpushchen. Issledovatelskiy roman «Rasputay vremya» priznan luchshey knigoy 2011 goda v Germanii (Gran-Pri Berlin. Institut izucheniya russkogo yazyka 2011), Serbiya vruchila pisatelyu «Zlatnu krunu». 2016 yılında – Yunanistan’da nesir ve Diploma Gomera Grand Prix’si. 2018’de Grand Prix, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’na bağlı Tabur ve Deniz Kuvvetleri Askeri Stüdyosu’nun “Balkanlar” romanı için hazırladığı yılın en iyi romanı. V 2018 g. Ukrayna’da 300 öykünün tercümesi ve Kiev’deki iki kitaplık kitabın çıkışı ile “Maneviyat Takımyıldızı” Uluslararası Yarışması’nda Ukrayna’da Yılın En İyi Kitabı Grand Prix’si. S. Savitskaya obladatel bolee 150 laureatskix i pochetnyx diplomov rossiyskix i zarubejnyx konkursov i proektov.

AKADEMIK ordena Lomonosova Mejdunarodnoy Akademii Integratsii Nauki i Biznesa (MAINB), Chlen Soyuza pisateley Rossii (SP), Mejdunarodnogo soyuza pisateley (MSP) Novyy sovremennik, Vsemirnogo soyuza pisateley (VSP) ) po sektsii Obrazovanie, Pochetnыy chlen Rossiyskogo obshchestva izucheniya sorunu Atlantidy (ROIPA), Pochetnыy chlen SP Kraguevats, Serbiya. PRA (Ortodoks Rus Akademisi) üyesi-muhabiri. Pochetnыy chlen Tvorcheskogo ob’edineniya «Lira» g. Stuttgart, Almanya. “Trudovaya doblest Rossii” Düzeninin Kazananı (2010)


OBLADATEL LITERATURNYX PREMIY otuza pisateley Rossii i Ordenov im. Vladimira Mayakovskogo (2010), “Derin bir psikolojik çalışma, cesur bir yaratıcı roman ve” Tanrı’nın Adı “romanının edebi bulguları için, G.R. Derjavina (2010g.) «Za vysokiy literaturnyy uroven povesti« Ya veryu tebe, mama », S. Esenina «Zolotaya osen» (2012) «Za perevody serbskix pesen v stile narodnoy poezii» i madalya A.P. Chexova (2008), A.S. Griboedova (2009) “Kısa öykünün yüksek sanatsal ustalığı için”. Edebiyatçılar için Altın Fon’a dahil Kaliningradskogo baskısı “Berega”, Zolotuyu şairler kitabı g. Düsseldorf. En popüler edebi proje için Crystal Cup Los Angeles (ABD). Savitskaya obladatel zvaniya «Luchshiy avtor» bolee 20 zarubezhnyx i russkix izdaniy, v tom chisle «Volga», «Smena», «Berega», «Axalteke-Inform» i dr.

Svetlana Savitskaya

BALKANLAR Roman MODERN EDEBİYATIN KROSTOMATİSİ 2015 ULUSAL EDEBİYAT ÖDÜLÜ RUSYA’NIN ALTIN TÜYÜ


Öğle vakti en uzun ve en geniş Çanakçı hamamı erkek sesleriyle dolu, kokulu tütün dumanı. Beyaz mermer duvarlardan gevşek ve nemli buhar akıyordu.

Havuz kenarında giden sesler uzun sütunlarda yankılanıyordu. Merdivenler, tavanlar ve yeniden şekillenmiş bir tür masal kalesinde olma yanılsamasını doğuruyor.

Usta Tanrıöver ve oğlu Kılıç konuklara beyaz bir Yunan tuniğinden çok Roma togasına benzeyen bir elbise hediye ettiler, ve uzun kırmızı saten, ipek yastık kılıfları üzerinde dinlenmelerini buyurdular!

Ve konuklar bundan sonra ne olacağıyla daha çok ilgilenseler daha iyi olur! sahibinin cariyelerle oyunlar oynadığı ve dansçıların genellikle performans sergilediği salondan hayal gücüyle zurli oynar, ancak abdestten sonra hep ortaya çıkan şiirsel bir tema, ancak kimse küçümsemedi. Aksine, herkes gösteriş yapmaya çalıştı.

Eski Becourt’un konuşmaları burada her zaman işe yaradı. Öğretmen biliyordu ezbere neredeyse tüm Fars şiirleri. Onun iyiliği için davet ettiler ve en büyük oğlu Raşid ve Karabulut’un bir başka oğlu. Ancak, ikincisi – daha az istekliydi. Çünkü kadına karşı aç olanlar bile Türklerin zevkleriyle hep birlikte yaşadılar ve onun şehvet hakkında her türden masallar ortada dolaşıyordu.



Çeviri/Yayına hazırlayanlar
Gülzira Şaripova / Yusuf Aslan
www.kafiye.net