FİDANDAN AĞAÇ

Egemenliğin, ulusun bayramı, çocukluğun armağanıydı 23 Nisan. Sevginin, mutluluğun yuvasiydi belkide.  Adaletin, ınkılapların lideriydi adeta. Kısaca her şeyin başıydı bugün. Yeni bir ülkenin adiydi TBMM. Dünyaca duyulan bir ulke, yillarca aglamis bir halktı karsisinda bekleyen ve tebessümdü çocukların ak yüzlerinde beliren. Umudun ışığıydı çocuk bayramı.

Gülen yüzlerle uyanan cocuklarin varlığı, insani her dertten kurtarirmiş gibi baktıkça bakası geliyordu annelerin, babaların. Herkes tarafından sevilen birgun 23 Nisan. Sicaklarin gelişiydi, çiçeklerin renkleriyle aydinlattigi dünyaydı. Bahar dı 23 Nisan, mutlu olmaktı daima. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, nasılda uzun gorunurdu ilgisizlere. Ama bir bilseler anlamini bakamazlardı yüzümüze. Anlattığım gibiydi iste 23 Nisan. Birlik ve beraberlik duygusuyla yeşeren fidandı nicesine göre. Fidanini ağaç yapan gördüm kimi zaman. Ama en çok hoşuma giden arkama donup baktığımda ormana dönüştüğüydü ağaçlarımın. Devletti iste o orman, milyonlarca insandi fidanlarim, binlerce Mehmetim di ağaçlarim. İste buydu 23 Nisan.

Fidandan ağaç, ağaçtan orman yapmak gibiydi bu vatan. Ulus icin, egmenlik icin atilan en buyuk adimdi TBMM.Biz cocuklar ne miydik? Tohumduk biz, fidandan baslayip ormani olusturan minik yaramazlrdik. Ve biz ne mi yapacagiz? Her yil ayni ay, ayni gün, ayni saatte bahcelerde toplanip, ormaimizi sulayacagiz . Destekleyeceğiz vatanimizi. Sonunda mutlu olan her kimse bilinmez ama unutulacak anilar degildi 23 Nisanlar ve unutturacak kadar az sevmedik biz cocuklar bu vatani.  Çünkü biz  tuhumduk tekrar  tekrar  yeşeren ve biz çocuğuz mutsuzken bile yuzumuzde tebessüm beliren. 23Nisan kutlu olsun vatana, armağan olsun tüm arkadaşlarıma, minik minik çocuklara…

İzmir/18.04.2013
Dilek AKMAN
Limontepe Seniye Hasan Sayar İlkokulu
8/A Sınıfı
www.kafiye.net