Anne Baba Olabilmek

Anne-baba olmak; dünyaya getirmekten çok daha fazlasıdır. Yap, et ,demek yerine rol-model davranış sergileyerek çocuğunuzu yetiştirmeye özen gösterin. Bu milletin, insanlığın vicdanlı kalplere ihtiyacı var. Bunu bize, bu düzeni sağlayanlara, her şeyden önce; bize sonsuz nimetler sunan Yaratıcıya borçluyuz. İyilik doğruluk vicdan en güzel ibadettir zira!

Çok fazla söylenmeyeceğim. Bir kaç gündür haber programlarında; gerekse sosyal paylaşım sitelerinde yaşlılara yapılan saygısızlıkları üzüntü içinde izliyorum. O masum güzel yüzlü canlarımıza şaka adı altında yapılan saygısızlıkları, alaycı tavırları esefle kınıyorum. Bu sadece o gençlerin ayıbı değildir. Ebeveynlerin yakın çevrenin de ayıbıdır. Çocuklarınıza sevmeyi, sevilmeyi, merhametle yaklaşmayı, insanlığı öğretin! Öldürmeyi, yok etmeyi, aşağılamayı, bencilliği, itibarsızlaştırmayı değil!

Hayvanları sevin, yaşlıları sevin, onlara yardım edin. Çocuğunuzun isteklerine arzularına kulak verin. Çocuklarınıza bir birey gibi davranın. Zira, diğer türlüsü onları yararsız bir yığın olmaktan başka bir şey yapmayacaktır! Üstelik, etrafa kendi elinizle zarar vermenin, diğer şeklidir bu! Bu mudur insan olmak, insanca yaşamak, diğer canlıların, insanların, haklarına saygılı olmak? İnsanın yaşlanınca değersizleşmez!

Yaşlılar bizim ışığımızdır. Onların hayat tecrübelerine, sevgisine, varlığına, onların feyizlerine ihtiyacımız var. Yaşlılarımız bizim güneşimizdir. Lütfen birazcık vicdan, sadece bir parça empati! Unutmayın bir gün sizde yaşlanacaksınız! Ve her şeyi çok iyi bildiğinizi sana sizler, günü geldiğinde teknolojinin getirilerine, güncel kavramlara, yeniliklere yetişemeyeceksiniz! Bir gün birilerinin de çıkıp size daha beterini yapabileceğini unutmayınız! Zira ,insana yaraşır olmak en güzel hayat kaidesidir, erdemdir.


Filiz Kalkışım Çolak
www.kafiye.net