KİŞİDE  ÖN YARGI


Kişide önyargı uyandıracak ya da o kişiyi kötü hissettirecek olumsuz düşünceleri kalplerde besletmeyin. Doğru düşünceler ve doğru sözler ile hiç kimse önyargı yapmayacaktır eminim. önceleri birine önyargı ile yaklaştığımı hatırlamıyorum.sonrasında yapılan birçokların haksızlığıdır bu.O yüzden hep önyargılı yaklaşmama neden oldu. Bu olumsuz hiç de değeri olmayan düşünce ve küçük objeler benim bütün beynimi psikolojimi ve hayatımı alt üst etti bu yanılgı ve önyargıdan kurtulabilmek için. Yeri geldi hem çok dualar ettim hem de kendime isyan dolu sözler sarf ettim bir kişinin beyninin ne kadar çok büyük bir bankaya sahip olduğunu ve belleğinin ne kadar çok geniş olduğunu kitap okuyanlar ve aklı selim insanlar çok iyi bilirler ve beni anlayacaklarından eminim.


Yüreğinin ne kadar çok iyi niyetli olduğunun da kanıtıdır. Sadece doğru olduğunun verdiği savaştan hiç vazgeçmediğini bir göstergesidir. Belki de ne kadar çok tevazu göstersede ve ne kadar çok iyi niyet gösterip hatalarını affetsede önyargıyı sergilemesine neden olan o kişide sanalın o kişiye gerçek ise gerçekçilik payının yüksek olduğunu ona gösterebilmek mümkün değildir. Bu bir hastalıktır diye düşünüyordum.  Bu benim kendi fikrimdir, bu naçizane fikrime katılan gerçek insanların düşünceleri ise eşdeğerdir. Felsefem ve inancım doğrultusunda her daim, her zaman dik durarak kişiliğimin karakterimin bana vermiş olduğu bu doğrultu ve dürüstlükten asla vazgeçmedim, vazgeçirmeye de kimse beni ikna edemez, çalışamaz. Tek yapmamız gerekenin etten kemikten, hepimizin bir insan olduğunu unutmamak ve hepimizin bir canlı olduğunu fark edebilmektir. Onu da Allah’a borç olarak bu dünyada taşımamız gerektiğini bilmektir.  

Şu an çok şeyler kaybettik, hepimiz kaybettik ve maalesef ben de kaybettim. Çok şeyler en güzel hayatım dediğimiz şeyi kaybettik. Belki de ama kaybetmedim ve kaybetmediğimiz en değerli ve en önemli mücevherattan daha kıymetli olan insanın onuru kişiliği doğruluğu dürüstlüğüdür. Şu an sadece bizlere kalan ve tek düşünmemiz gereken öncelikle sağlığımız ve sonrası ise sevdiklerimiz oldu, bu yıllardır böyleydi.

Sağlığımıza ne kadar çok değer veriyor isek size çok değer veren o sizleri canından çok fazla seven sizi düşünen. Unutmayınız ki size en çok yakın olan sürekli dua eden sizden habersiz sizleri seven ve koruyup kollayandır. Hanginiz sizi seven için bir dua ettiniz ya da hanginiz yemek yediğinizde acaba o da yedi mi, düşüncesine ya da ne bileyim üşüyor mu, yatağı rahat mı, odası sıcak mı, üzerine kalın giymiş mi? Dışarısı soğuk, dikkat et dediğiniz olmuştur mutlaka. Her daim yüreğinizde ve yanı başınızda olsun sevdikleriniz. Sevdiklerinizi önemseyin, sizde sevin onu, merak edin, ona değer verin, koruyun kollayın!

Bu dünyanın var olduğunu bildiğiniz gibi diğer bir dünyanın da olduğunu asla unutmayın. Bırakın elinizde güzel amelleriniz ile gidin ve elinize ateş alıp gitmek değil de; ne kendi ahiretinizi yakın ne de bir başkasının ahretini!  Şu an sadece neyi düşünün biliyor musunuz; sevginin her daim bir daha bulunamayacağını, sevmenin, dua etmenin şefkatin ve değerin fedakarlığın ne kadar çok kıymetli olduğunu ve kaybedilince bir daha bulunamayacağını! Lütfen idrak edip unutmayalım, ölüm belki kolay değildir ama bir saniye değil bunun zamanı an kadar yakındır.

 Hayat çok güzel Evet görüyoruz belki hayata tutunan ya da öyle kendini gösteren hayatı sevmeyi beraber yaşamayı öğreten vardır ya da ne bileyim belki de öğretilmiştir. Hayata dair öğretir mi ya da yaşantısından kendisine bir pay biçip yaşamayanlar için belki de bir gün o yeşil ışık elbet yanacaktır. Sevdiklerinizi asla ihmal etmeyin lütfen!  Onlara değerli olduğunu hissettirin! Bugünün yarını yok deniliyor. Evet, doğru ve bir gerçektir bu.  Kendimiz bile söylüyoruz zaman zaman. Hayat uzundur ama zaman çok kısa maalesef. Sevgi sonsuzdur. Sevginiz ve sadakatiniz sevdiklerinizle sonsuz olsun, hep öyle düşünün ve çaba harcayın.

Şiir yürekli kadın son olarak der ki Allah sabırlı Kulunu Çok Severmiş ve ona sürekli sınavlar verirmiş. Bu zor olan sınavdan her şeyin aydınlığa çıkacağını o güne Merhabalar diyerek Yüzümüzdeki O gülümsemeyi mutlaka göreceğiz Yeter ki Kalbimizdeki o güçlü inancı kaybetmeyelim inandığımız gibi yaşayamazsak yaşadığımızın bir anlamı kalmaz ve öyle inanmaya başlarız. Buda bizim için büyük bir kayıp olur.


Türkân  Bozkurt
www.kafiye.net