BİR DAMLA GÖZYAŞI OLUYORUM!…

 

Düşlerimde, biraz sarı biraz yeşil bir ormandayım. Uzun uzun ağaçlar sonsuzluğa kafa tutar gibi… Göklere yükselmişler hüzünlü başlarını. Yaprakları arasından güneş yüreğime gönderiyor ışıklarını. Her sızan ışığın değişi, daha da kamaştırıyor hislerimi. Yüreğim coşuyor, ayaklarım yerden kesiliyor sanki.

Göklere uzanıyor bakışlarım, mavi, sonsuz bir huzur karşılıyor benliğimi. Kulağımda yaprak hışırtılarının oluşturduğu hüzünlü bir melodi. Belleğimdeyse derinden gelen kuş cıvıltılarının raksedişleri. Ve içimde bir huzur gitmemek üzere, mesken tutmuş gözlerimi okşuyor yeşil ninnilerle.

Kollarımı açıyorum sonsuzluğa, tüm ormanı kucaklayacağım sanki. İçime çektiğim taze toprak kokusu nasıl da mest ediyor ruhumu. Bu kez ellerimi gökyüzüne korkmadan uzatıyorum. Bulutlara değecek sanki mutluluğum. Bir kelebek olmuş uçuyor yüreğim, öyle ki her çiçeği tek tek öpeceğim.

Ansızın bir damla ıslatıyor kirpiğimi. Ağlayan gökyüzü mü gözlerim mi? Sonra bir damla ve bir damla daha.. Susuyor tüm yüreğim.. Fısıltıyla yağan yağmuru dinlemekteyim. Önce gözlerim, sonra saçlarım ve en nihayet kalbim ıslanıyor, ben yağmur oluyorum. Sımsıkı kapıyorum gözlerimi damlalara, ruhum temizleniyor bu aydınlıkla, ben damla oluyorum.

Tükeniyor tüm gücüm, çöküyorum yere… Başımı ellerime saklıyorum. Yanaklarımdaki ıslaklık hıçkırıklarıma karışıyor, bir damla gözyaşı oluyorum. Lekesiz, bembeyaz bir sayfaya yeniden, yeniden doğuyorum. Anladım, tüm yaşanmışlıklarımla yeni bir insana uyanıyorum. Çünkü ben yaşıyorum…

ISLAK KALDIRIMLAR

Hergün çiğnediğim ıslak kaldırımlar
Ben düşünüyorum onlar duyuyorlar
Aşınmış yorgun taşları ne hayaller saklar
Ben susarım onlar konuşurlar

Her gün yeniden sırdaşım olurlar
Konuşamasam gözümden anlarlar
Sanki hüzünlü bir şarkıyı söylüyorlar
Gözyaşımla kanattığım kaldırımlar

Herkes terkeder onlar koynuna çağırır
Yüreğimden yanarım, bağrına bastırır
Küserim dünyaya, bin parçaya ayrılır
Dilsiz isyanlarıma ses kaldırımlar

Yıldızlara gümüşten köprüdür onlar
Hayal iklimlerime ışıklı yol olurlar
Güleryüzle ağırlar, sevgiyle avuturlar
Bana her gün kucak açan kaldırımlar

Geldim ama gözlerimde mutluluk var
Kanamasin artık gülsün kaldırımlar
Her taşını özledim çalıyor neşeli şarkılar
Dargın mıyız yoksa susuyor kaldırımlar

02.10.2010
Gülşen Eker
www.kafiye.net