NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

İçimde tarifsiz duygular içinde evime geldim..Okul yıllarımdaki duyguyu yeniden yaşamak bana çok iyi geldi..İçim kıpır kıpır oldu…Çocuklar gibi şendim..Ayaklarım sanki yere basmadı, Uçar gibiydim..Gözlerim pırıl pırıl neşe içinde gülümseyerek geçirdim birkaç saatimi..Belkide içimde olan sadece bir kıvılcım bekleyen ateş yeniden canlandı..

Neden mi bahsediyorum?…

Pendik lisesi mezunlarının fener alayı yürüyüşünden geliyorum. Yıllar sonra okulumun bahçesinde toplandık genci yaşlısı yüzlerce insan ile..Ellerimizde meşaleler, fenerler..Önümüzde yıllar önce olduğu gibi hocalarımız. Arkasında muhteşem bando ekibi.. Ve peşinden yüzlerce aynı sıralarda okumuş mezun olmuş bizler…Okulumuzun bahçesinden başlayıp Pendiğin merkezinde Atatürk heykeli önünde son buldu yürüyüşümüz. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından okul yıllarımdaki gibi İstiklal Marşını söyledik. Bilinçli bir zihniyet ile bu marşı yeniden okumak beni çok heyecanlandırdı..Hoş çocukluğumuzda da bilinçli yetişmedik mi sanki..

İçimde tarif edilemez coşku var..

Önce Türk olmaktan gurur duyuyorum.

Sonra Atatürkçü zihniyeti ile öğretmenlerimiz tarafından yetiştirilmiş olmaktan gurur duyuyorum. Ve bugün gördüm ki, her şeye rağmen genç nesil de bu bilinç ile yetişiyor ve yetişecek..

Bugün genci yaşlısı herkes omuz omuza idi.. Kimisi kucağına çocuğunu alıp gelmişti. Ben ise koluma kardeşimi alarak katılmıştım bu muhteşem yürüyüşe.. Ellerimizde Türk bayrakları ile gururumuzu birbirimizin gözlerinde görebiliyorduk.

Yarın 19 Mayıs var..Bugün yaşadığım güzel duygulardan sonra aynı coşkuyu aynı heyecanı yeniden yaşamak için yine karışacağım yeni neslin arasına.. Biliyorum ki Atatürkün emaneti olan vatanımıza her şeye rağmen sahip çıkacak yeni bir nesil yetişiyor..

Atatürk Türk gençliğini seviyor, onlara güveniyor ve Türkiye’nin geleceğini onların ellerine bırakmaya çekinmiyordu. Gençliğe bıraktığı bu önemli görevi söylevinde şöyle dile getiriyordu Atatürk: “Ey Türk Gençliği! Birinci ödevin; Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel senin en değerli güven kaynağındır.”

Atatürk, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur!” sözü ile başarılı olabilmenin bir koşulunun da sağlıklı olmak olduğunu, sağlıklı olmak için de spor yapmak gerektiğini vurgulamıştır.

Bende güveniyorum Türk gençliğine…Ve bugün yaşadığım gururu tekrar yaşamak için 19 mayıs kutlamalarına da karışacağım, gençler ile birlikte..

Ne mutlu Türküm Diyene….

Şule Akar
18.05.2010
Saat:22:36
www.kafiye.net
www.solpro-tr.com
www.hostingbizde.com
www.densan.com.tr
www.kafiye.net
www.gundembizde.com