ESKİDEN

Eskiden sokak satıcılarının” sesleri beni rahatsız ederdi. Şimdiyse bir müzik melodisi gibi geliyor .
Çünkü eski günleri hatırlatan” birtek onlar kaldı maziye gömülmeyen. Birde ahşap evler kanatlı kapıların önünden geçerken pencerelerine gözlerim ilişir ! bazılarında yaşlı beyaz dölpentli nineler oturur !

Tıpkı geçmişte olduğu gibi” Heryanı tarih kokan konaklar . Birde faytonlar vardı o zamanlar vesahit olarak taşımacılık yaparlardı şimdinin ticari taksileri gibi” Ama şimdi sadece insanlar geçmişi anımsamak için biniyorlar.

Geçmişten kalan ne varsa antika oldu her evde bulunmuyor .. Şimdilerde eski şarkılar nostalji oldu .
Nede güzeldi o çocuk olduğunuz zamanlar neşe mutluluk hevesler. Büyüdüķce tadı kaçtı kalmadı! nerde o sevinçler. Heyecandan kalbimiz duracak gibi olurdu. İçimiz içimize sığmazdı. Ayağımız yerden kesilir sanki kanatlanıp uçacak gibi olurduk.

Şimdilerde öylemi dersin. Dünya yansa yorganımız yok ıçinde. Binbir çeşit sorunlarımız var hepsi ayrı biçimde . Allahtan başka korkutamaz,ki bizi hiç kimse. Öylede gözü karayız işte ..

Hayat bizi öyle bir hale getirdi,ki… Yaşıyoruz işte dolu dizgin biçimde. Eski resimler sarardı soldu.
Andıkça geçmişi gözlerime yine yaşlar doldu.  Ne çok özlüyor insan geçmişi!

Eskidi işte ne varsa tıpkı bedenimiz gibi. Eskimeyen tek şey ruhumuz ve gönlümüz… Birde doymak bilmeyen ! Bir avuç toprakla doyacak olan gözümüz . Özlüyorum geçmişi çocukluk günlerimi..

Leman Gülbil
13/09/2019