CIRCIR BÖCEKLERİ

Babam o yıllar Ordu’da görev yapıyordu. Ben birinci sınıfı orada okuyordum. Ayrıca okulumdan da çok memnundum. O zamanlar 6 yaşıma yeni basmıştım. Artık beni mutlu, huzurlu ve sevgi dolu bir yıl bekliyordu.

O akşam ailem bana okuldan gelince çok güzel bir sürpriz yapmışlardı. Ailemile; mutluluk, huzur ve sağlık içinde olmak beni çok mutlu ediyordu. O günün sabahı güzel bir kahvaltı yapıp ailecek dışarıya çıktık. Sitemiz her zamanki gibi tertemiz ve çiçekler ortama huzur veriyordu. Ablam ve arkadaşlarım ile çok güzel oyunlar oynadım.  Apartmanımız  4 katlı idi ve kapıcımız Şenol amca kaloriferleri çoktan yakmıştı bile. Artık herkes kalkmıştı. Okul yoktu.

 Pazar günü her kes içinde huzurluydu. Arkadaşlarım ve annelerimiz ile merdivenlerde otururken hepimizden bir fikir çıktı. Akşam büyük bir şenlik yapacaktık. Direklere ip bağladık, toplarımızı çıkarttık ve ateşi yaktık. Annelerimiz topluca kendi aralarında her pazar bahçede yufka açarlardı. Onlar yufkaları pişirirken biz de oyun alanı kurmaya çalışıyorduk. Şenol amca gereksiz otları toplayıp ateşi yaktı.  Artık her şey hazırdı. Kendi aramızda büyük küçük gruplara ayrıldık. Önce annelerimiz ile babalarımız voleybol oynadılar. Sonra kendi aramızda piknik yapıp yakan top oynadık. 

Ben öylesine mutluydum ki…  Kimse beni üzemezdi. Gözlemeleri yedik ve güneşin batışını çimenlerin üzerinde büyük bir zevk ile izledik. Artık güneş tamamen batmıştı. Etrafta cırcır böcekleri ötüyordu. Bu ses bize huzur veriyordu. Sonra uçakların gökyüzündeki uçuşlarını büyük bir keyif ile izledik. Şenol amca çok güzel bir top fırlatıverdi. O gün şimdiye dek olan en büyük atışlardan birini yapmıştı. Biz büyük bir hayranlık ile topun yukarıdan aşağıya doğru yol alışını izliyorduk.

Zaman sanki o an durmuştu…!  Havada bulut olmadığını anlıyorduk. Çünkü gökyüzünde bir sürü yıldız vardı. Ateşin etrafında toplanmış dinleniyorduk. Bu bana hayatımdaki en güzel sürprizlerden biri olmuştu. Sevgi dolu o akşam benim için çok büyük bir akşamdı. Herkes ile birlikte olmak, ailem ve komşularımla birlikte olmak beni çok mutlu ediyordu. Bu büyük günün nedeni aramızdaki bağlılık ve sevgiydi. Sevgi insana her şeyi yaptırır. Sevgiyle, mutlu, sağlıklı ve huzurlu yolların hiç birinde çekinen yoktur. Bu yol sonsuz bir yoldur ve he devam eder. İnsanlar bir arada mutlulukta ve hüzünde birlik olunca sevginin yolunu işte o zaman bulmuşlar demektir. Kısacası sevgi en büyük hazinedir.  

26.12.2012 / İzmir
Hale Nur  KESMÜK
Nazire Merzeci İlköğretim Okulu  
Karabağlar / İZMİR
www.kafiye.net