2015 YILINI BEKLERKEN
Ne çabuk geçiyor yıllar.. Yine bir yılı daha geride bırakıyorum. Bu yıl bana bu defa çabuk geçti gibi geldi. Yaşlanmaya başladıkça yaşam daha mı hızlı akıyor sanki.. Hiç olumsuz düşünmek istemiyorum, bu yüzden yılı düşünürken iyi şeyler aklıma geliyor. Yaşadığım ve bundan sonra daha sık yaşayacağım sağlık sorunlarımı düşünmüyorum mesela. Eski gücümün, hızımın, tempomun, enerjimin kalmadığını; git gide azaldığını fark etsem de, bunu da umursamıyorum artık.. Babamı yitirmenin ardından 6 yıl geçmesine rağmen özlemimin azalmayacağını bilsem de, üstelik her yıl pek çok sevenimi geride bıraktığımı üzülerek yaşasam da, hayatın gerçeklerini kabullenmeyi seçiyorum. Evet artık hisler yoğun, yaşam kalitesi ile birlikte her duygu daha derin hissediliyor. Bu yüzden daha zor mutlu oluyorum, daha çok seçici, daha kontrollü ve risk alma kapasitesi daha az olduğundan macerasız, daha az heyecanla yaşıyorum. Hayat felsefesi bu yüzden anı yaşamak oldu. Uzun vadeli planlar bitti artık, en uzun vade 1 yıl gibi oldu. Bunun sebebi biraz da hayatımı düzene sokmak ve  yaşam kalitemi korumak. Eksikler bitti, borçlar bitti, seçimler yapıldı, sonuçlar yaşandı, bedeller ödendi, keşkeler tüketildi, acabalar kalktı, şükürler çoğaldı, özgüven ve güç arttı, gönül borçları ödendi, müdanasız yaşam ile birlikte hayatın keyfini çıkarmak seçildi.

Sadece..  duygusallık bitmedi, sevgi bitmedi, sevgi arayışı bitmedi, bu yüzden zaman zaman hüzün var, ve  hüzünler hep yoğun..


Yine de 2015 işte.. Yeni yıl demek yeni umutlar demektir, Yeni yıl demek yeni planlar demektir. Bende öyle yapıyor ve yeni yıl gelmeden bu duyguyu iliklerime kadar hissederek heyecanlanıyorum. Ve bende yeni umutlar besliyorum.

Sağlıklı huzurlu başarılı kazançlı, sevdiklerimle mutlu bir yıl umud ediyorum tabii ki.

Ve bu umudu gerçekleştirebilmek için yine güçlü, yine güler yüzlü, ve yine içimdeki çocukla coşkulu olmayı arzu ediyorum.
Yüreğimdeki insan sevgisinin gücü ile yaşarken artık kalbimde yaşayacak özel bir sevgi ve bu sevginin Aşk ile daim olmasını diliyorum.. Yaşımız gereği zaten anı yaşamak baki. Bu anların hakkını verecek ruhu, duyguyu ve coşkuyu tüm kalbimle hissetmek için enerji motivasyon istiyorum.. Çünkü insanları seviyorum, hayatı seviyorum, yaşamayı seviyorum.

Önce kendime sonra size yeni yılda gönlünüzdeki her şeye kavuşmanızı diliyorum.

Sevgilerimle.

2015 yılını beklerken..

2014 12 10 14:30
Kurtköy, Pendik İstanbul
Şule AKAR
www.kafiye.net