SUÇ SAMUR KÜRK SIRTIMDA

Gormediginde duymadığında insanların senin için ne düşündüğü ne konuştuğu umrunda oluyor mu? Hayır. O halde gördüğünde duyduğunda neden üzülüyor, neden umrunda oluyor?
Her zaman iyi konuşmaz insanlar, her zaman takdir teşekkür etmezler. Yapıp ettiklerin takdire şayan olsa da bazen görüp anlayamazlar. Bazen tam tersine hiç bir sey yapmamissin gibi anlatırlar. Onların ne konuştuğu ne düşündüğü senin yapıp ettiğin güzellikleri ortadan kaldırır mı? Var olan bir gerçek birilerinin yok demesi ile yok mu olur?
Sevgiyle yürekten gele gele yaparsın tüm iyiliği, kendini bağışlarsın adeta. Netice takdir olmalıydı dersin kendi kendine. Suç ararsın kendinde, eksik ararsın. Keşkeler sarar yorgan gibi tüm bedenini. Yaranamadim dersin. Onun için onlar için verdiğin, kendini iptal edip onları yaşadığın tüm zamanları düşünürsün. Nerde hata yaptığını arar durursun. Verici tip sevgiyle sevdiğin aklına gelmez belki. Belki sen alıştırmışsındır ona onlara hep almayı. Istedigin belki onure edilip değer görmekti. Çok bir şey değildi güler yüzle tatlı bir sohbet. Lakin ne yapsan da gerçekleşmemiş böyle bir dilek.
Şimdi suç vardır ortada. Muhasebesi yapılıyordur sevgiyle verilip alınamayan karşılığıyla.
Bilirsin suç varsa etki-tepki vardır mutlaka. Lakin etkiyi kabul etmez insanlar. Anlatamazsın bir türlü duygularının nasıl incindigini. Iste orada yükselir sesler. Kırılır esyalarla sevgiyi dilenen yürekler. Ve paylaşılır sonra meydanda kalan sözler. Biri sen suçlusun der, biri kabul ettim aldım der.
Halbuki her seferinde suçlu olmaz bir insan. “Tamam sen haklısın, Özür dilerim” dedikçe senin suçlu olduğuna sen inandırmış olursun ona onlara.
Görmez işte o zaman o onlar ne hata ne yanlış kendilerinde. Işte belki de bu yüzden takdirle bakamazlar en güzel niyetli yapıp ettiklerine.
Anlatmalisin bir şekilde duygularını. Soylemelisin kırgın yanlarını. Dusunmeleri için zaman ve fırsat vermelisin. Hele ki toysa cocuksa gençse karşındaki zihinler; daha net konusmalisin. Kendini anlatmayip susmak sadece sana zarar verir. Çünkü onlar suçluyu bulmuş vicdanları rahat gezmektedir. Sen ise kendi kendine vicdaninla belki de gereksiz mücadele içinde eriyip gitmektesin. Iyi düşün doğru karar ver. Sen insansın. Bunu hakediyor olamazsın.
Bırak samur kürkü sahibi giysin. Bazen sen bazen o bazen onlar. Hz. Ömer’in adaleti senin için de var.

Elvan Usul
www.kafiye.net