BİR UMUT
En karanlık gecelerin içinde bile parlayan yıldızlar varsa, en büyük sıkıntıların içinde de yıldızlar kadar çok umudunuz olmalıdır. Umudunuz ne kadar çok olursa o karanlıklar da o kadar hafifler. Para, aile, kişisel, iş, hastalık… Adı her ne olursa olsun sıkıntınızın, mutlaka içinde bir yerlerinde umudunuz olmalı.

Ödeyemeyeceğiniz kadar çok borcunuz mu var, hastalıklar yakanızı bırakmıyor mu, aile içinde çatışmalardan daraldınız mı, iş stresinden kurtulamıyor musunuz, insanlar içinde kendinizi yalnız mı hissediyorsunuz? “Dipteyim artık ben iflah olmam” diye mi düşünüyorsunuz? O halde söylenebilecek tek bir söz var. Sizin umudunuz yara almış.
Sıkıntınızdan arınmanız için ilk yapmanız gerekenin, umudunuzu yeniden hayata döndürmek olduğunu unutmayınız. “İnsan umutla yaşar” sözü pek de yabana atılacak bir söz değildir. Pek çok uzman doktorun kanserli bir hastanın yüksek moral gücü ve umutla hayata bağlanması nedeniyle tedaviye tam cevap verdiğini söylediğini biliyoruz. Ölüme bile çelme taktıran umut, sizin içinizde bulunduğunuz sıkıntıdan mı arındıramayacak.

“Pozitif düşünün ki, hayatınız pozitif olsun” diyen bilim adamları, kanıtlanmış bilgi ile çıkmışlar karşımıza. O halde, umudunuzu yeniden canlandırmanın ve hep canlı tutup her türlü sıkıntı, musibet ve beladan kurtulmanın zamanı gelmedi mi?

Sadece bir umut!

Sizin, bizim canlı veya ölmüşlerimizin tek ihtiyacı olan şey umut!

Dünyada rahat bir nefes alacağınız günlerin geleceğine umut edin, her daim pozitif düşünün ve sonunda göreceksiniz ki her türlü olumsuzluklar mazide yerini alacak. Çünkü umut, insanı harekete geçiren, doğru düşünmesini sağlayan bir güçtür. Umut ile hareket ettikçe problemler çorap söküğü gibi çözülüp gidecektir.


Sadece bir umut!

Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmemeniz dileklerimle!

Elvan USUL

Eylül 2008
Kimsenin, ama hiç kimsenin umudunuza kurşun sıkmasina izin vermeyin.
Her kurşun biraz daha sogutur hayattan insanı. Onun için sıcak tutun sozlerinizi yureginizi.