HAYAT RENGİNİZDE

Dostlara gün/ aydın olsun…

Der; ve dostlarımın gününe katılırken şu sözlere başlarım çoğu kez güneşin sancılı doğuşuyla; “gün / aydın olsun sevgi dolu kalplere… Hayat renginizde siyahlar, griler hiç olmasın…”

Evet, eskiden de renkler vardı, ben öyle hatırlıyorum. Sizlerde bilirsiniz?
Hele bayramlar çok renkli olurdu olurdu da, olsa bile anlayış tek renkti. Şimdi anlayışlar ya siyah ya da beyaz. Artık hâkim olan anlayıştaki renkler oldu.
Ortası yok. Gökkuşağı’nın milyonlarca rengini göremezsiniz.
Hele birde bunlar karışıp gri oldu mu durma kaç. Ama nereye kaçacaksın buradan başka limanın var mı ki.
Benim yok, olanı vardır belki, ben bilmiyorum. Ve düşünmüyorum da…

Çünkü; şu hayatta o kadar çok kitaplaşacak kadar acılarımız, hüzünlerimiz, beklentilerimiz, düşlerimiz, kaygılarımız ve sonu belli olmayan yarınlarımız var ki!..
Ben de diyorum; o yüzden her şeye rağmen siz sevgilerden örülü bir gülücük demetini asın yüzünüze ve “GÜNAYDIN” deyin, umut bahçenizde açan ve de açacak çiçeklere, büyüyüp, serpilip gölgesiyle bizleri kucaklayacak taze fidanlara, geleceğin umut çınarlarına.. Günaydın sizlere dostlar… Sevgilerin en güzeli sizinle olsun bu günde yeniden.. Umut ve sevgi gönül sofranızın baş tacı olsun…

Neyse bu gün çatır çatır yeyip tüketmeye çalıştığımız hayatımızdaki 2014 yılının ilk dini bayramın son günü o nedenle fazla yazmak istemiyorum, kalemi kınına koyuyor yeni bir bayramda buluşmak nasip olsun diyerek bir şiir bırakıyorum. Bilmem belki okursunuz, zaten çoğu kez kendim çalıp kendim oynarım.

Gecenizden doğan sabahınıza selam olsun…
Gönül soframdan gönül sofranıza uçurduğum sevgi ve saygımla, her demde, her yerde sevgi ve şiir tadıyla kalınız…
30.07.2014
Ömer Sabri Kurşun
www.kafiye.net