ÜÇÜNCÜ SİNEMA

Sabır işidir deniz, Aşktır, emektir.. Tuttuğu üç yıldızı vardı uçsuz bucaksız gökyüzünde . Belki de hayatta en çok sevdiğiydi, Çocuklarının anası, hayallerinin prensesi, aşkı..

Sevgili eşi; yıldızın ortada olanıydı. Annelerinin parlaklığına yetişmeye çalışan iki yıldız daha vardı! Kaptan kumraldı. Güneşten kızıl renkler taşırdı saçlarının arasında. Bıyıkları yüzünde ayça bir aydı Gözleri bir sinemaydı. Servi revandı, omuzlarına kuşlar konardı. Çocukluğunda çekerdi denizdeki ağları derinden. Kasları o yüzden yiğitti. Limandan ayrılınca gemiler yarım yıl dönmezdi okyanustan.

Limanlarda beklerdi eşi ve bir de iki kızı Kaptan semalarda üç yıldızı takip ederdi. Demir atınca gemisi limana, elinde hasretten hediyeler Evine koşardı her defasında sürprizce. Kızları ve sevgili eşiyle hızla akarda zaman.

Yarım kalan özlemler için, Bir dahaki sefere denilirdi, bir dahaki sefere. İki kızını mahalleden çocuklarla sinemaya götürürdü kaptan. Öperdi koklardı kızlarına, harçlıklar verirdi, Doyamazdı gözlerine bakıp bakıp yeniden öperdi Kızlardan büyük olan bilirdi ki; Babası gemiyle yeniden gidecek. Ve kim bilir kaç ay sonra dönecek. Bu yüzden üçüncü olan sinemayı hiç sevmezdi. Çünkü sineme dönüşü baba denizlere açılırdı..

Gizli gizli ağlardı Gözyaşını saklardı. Üçüncü sinemanın bitişinde bilirdi ki şimdi babası denizde. Güzel bir gündü. Dışarıdan gelen ses ile yataktan fırladı doğru bahçeye… “Kaptan!” sarıldı babasına kokladı, öptü. Okyanus hikayeleri anlatırdı kaptan, Ve anneleri.. En güzel haliydi ellerinin, Dünyanın en güzel günü bizim evimizde yaşanırdı.

Ve o haftanın üçüncü sineması. İşte o gün. Her şeyi bile bile gitmek o sinemaya. Ayakları sızlardı. Kaptan kızlarını sinemada koltuklarına oturttu, öptü, kokladı, sarıldı. Bu sefer başkaydı, daha acı, yakıyordu, yoktu tarifi. Sımsıkı sarıldı iki yıldız babasına, Ve o sinemaların son günü son üçüncü günüydü. Kapandan bir haber gelmişti. Kaptan hayata gözlerini yummuştu..

Nasıl yani? Artık hiç mi göremeyecek, sarılamayacaklardı babalarına? Üçüncü sinemadan öncede mi? “Kaptannn gel! Altı ayda bir de olsa gel. Kucağına önce kız kardeşimi al onu sev ama ne olur gel. Gel baba!” Bilsem de bizi sinemaya bırakıp gideceğini gel babammm! En çok üçüncü sinemayı seviyordum ben.. Hani bırakıp gitmeden önceki son sarılışın, öpüşün Sinema vakitlerini sevmezdim kaptan, gittiğin için. Sinema vakti istiyorum babam. . Üç yıldızını daha mı az sevdin? Okyanuslara dönmemek üzere gittin babam? Ne olur dön sinemaya gidelim.

MELEK KIRICI
www.kafiye.net