Ben Babamı Çok Sevdim

Ben babamı çok sevdim.. İlişkimiz hep gözlerle idi.. Her dakika öpüşmedik, çok sık kucaklaşmadık. Belki çok samimi paylaşımlar içinde olmadık, mesafeliydik..

Ama.. Ben babamı çok sevdim..

Bakışarak konuşurduk hep. İşe giderken salona uğrardım. O çoktan kalkmış olurdu. Bana sevgi dolu gözlerle bakar, hayırlı işler kızım, Allah işlerini rast getirsin derdi. Bende ona hayırlı işler dilerdim. O kanepede oturduğu yerden elini kaldırır el sallar, ben kapı ağzından ona el sallar karşılık verirdim. Birbirimize sevgi dolu bakışımız nice kucaklaşmaya bedeldi..Bayramlarda, özel günlerde, duygu dolu anlar çok nadirde olsa yaşandığında kucaklaşırdık, dedim ya mesafeliydik..

Ama.. Ben babamı çok sevdim..

Eğer ben evden ondan sonra çıkarsam, kapıya kadar yolculardım, annem ile birlikte.. Kapıdan çıktıktan sonra merdivenleri inerken onun kendi kendine dua ettiğini bilirdim, tam göz önünden kaybolurken ellerini yüzüne sürerdi çünkü.. Sonra sokağa çıktığında cama gözlerini kaldırır tekrar el sallardı. Gözden kaybolana kadar arkasından bakardık annem ile..Şimdi düşünüyorum da galiba onunla gurur duyuyorduk, saygı ve sevgi ile birlikte..

Ben babamı çok sevdim..

Ne zaman kabristana onu ziyarete gitsem, hayatta olduğu zamanlarda olduğu gibi onunla nadir zamanlarda yaptığımız sohbetlerimizdeki gibi sohbet ediyorum. Nadiren yaptığımız dertleşmeleri hatırlıyor, onunla dertleşiyorum.. Sonra hayatta olduğu gibi yanından ayrılırken, sanki hayattaymış gibi veda edip elimi kaldırıp ona el sallıyorum. Gözümün önüne onun bana el salladığı anları getiriyor, yoluma devam ediyorum..

Ben babamı hala çok seviyorum..

Babalar gününüz kutlu olsun..

Sevgilerimle..

Şule Akar
2014 06 13 18:30
www.kafiye.net