BULUNMAYI BEKLEYEN GERCEKLER

Nur suresi 3. ayetine göre, zina eden biri ile zina etmeyen birinin evlenmesi haramdır. Evliliklerin pek çoğu da maalesef haram üzere gerçekleşmiştir. Bu durumda Allah’ın haram kıldığı bir evlilik yapan insanların, dünyada veya ahirette mutlu olabilmesi, onların çocuklarının hayırlı veya doğru yolda olabilmesi ne derece mümkün olabilir? 
Cinselliğin konuşulmasını bile ayıp sayan bu toplum, ne yazık ki farkında olarak yada olmadan harama, günaha, yanlışa batmış durumda. Şimdi soruyorum. 
Hz. Muhammedin getirdiği dini, Kuran-ı Kerim’den daha doğru kim söyleyip aktarabilir? 
Falanca hoca, filanca hoca bırakın birbirini yemeye devam etsin. Biz hakikati arayalım. Bugüne kadar yanlış seçim ve isteklerimiz olduysa da bugünden sonra Hakkı bulmaya gayret edelim.
Bundan yüz yıl önce bir gazetenin yazdığı haberle bugünkü arasında hiç bir fark yok. Yüz yıl önce; eşini bıçakladı, evden kaçtığı için öldürüldü, okumasına izin verilmeyen kız küçük yaşta evlendirildi, falanca vuruldu, filancanin mahkemesi sonuçlandı, müebbet hapse mahkum edildi, şu sürgün edildi, bu görevinden azledildi, şu ülkedeki iç savaş sürüyor, bu ülkedeki savaşa Türkiye yardım edecek, şu kadar asker yolda, mecliste vekiller kavga etti. Bugünkü haberlerden ne farkı var? O halde birşeyler yanlış gidiyor. Bir toplum yüz yılda hiç mi değişmez?
Bu toplum “ayıp” kavramını, fesat düşünceyi, sui zanda bulunmayı, bilmeden konuşmayı, medyada konuşulan pek çok söze inanmayı, bireysel yaşam adı altında bölünüp dağılmayı ve daha pek çok yanlışı öyle çok benimsemiş ki, bu yüzden hurafeler, haramlar, adaletsizlik, güvensizlik, sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayıcılık gibi pek çok olumsuzluk almış başını gidiyor. 
Dünya’ya bakın, sürekli Kuran’ı Kerimi ezbere en güzel okuyan hafız yarışları yapılıyor. Çok güzel. Peki neden, “Kuran’ı Kerimi en doğru anlayan, en doğru tefsir eden” yarışmaları düzenlenip ön plana çıkarılmıyor? İnsan ancak anladığı bir konuyu düşünebilir ya da uygulayabilir. İşte bizim toplumumuzda da en büyük sorun bu. “Allah benden ne istiyor, O bana neyi emrediyor neyi yasakliyor” diye merak edip bir Kuran meali okumak yerine “falanca filanca hoca böyle diyor” diyip uygulamayı tercih ediyor. Hal böyle olunca, gerçekler ne yazık ki hurafelerin arasında kaynayıp gidiyor.
En başta da dediğim gibi, sadece bir ayet, pek çok insanın nasıl bir haram içinde olduğunu apaçık gosteriyor. Diğer ayetlerin de mealini okuyup anladığımızda acaba daha ne kadar doğru bildiğimiz yanlışlar olduğunu fark edeceğiz? O halde doğruyu, iman ettiğimiz doğru kaynaktan öğrenme yoluna gitmeliyiz. Aksi halde ahir zamanın fitnesine kapılır hem dünyamızı hem de ahretimizi kaybederiz.
Hata, günah insanlar içindir. Tövbe, pişmanlık ve dua da insanlar içindir. İkisi birbirini tamamlamak zorundadır. 
Cümleten hayırlı geceler diliyorum. Allaha emanet olun. 

Elvan USUL
www.kafiye.net