Pazar sabahı erken kalkmak için bir neden?

Biyolojik saat miladi takvime göre işlemiyor. Hani duydum paylaşayım dedim ya birileri de biyolojik saat falan diyor, sahi nedir o ya?

Hani yaşanmıyor değil, kargaların henüz yemeleri gereken artıkları bile yemediği bir anda, gözler aniden açılır. Alışmış bünyenin tatil gününüzde sizin için hazırladığı yersiz ve zamansız şaka teşebbüsü ile karşı karşıyasınızdır. Sonrası ızdıraptır, dönüp durmaktan aşınan çarşaftır, şakaklarda zonklayan ağrıdır, asabiyettir, offftur, poooffftur.


Mümkünse hafta sonu sabahları geç uyanma hayali kurulmamalı, olmayacak beklentilerle sükutu hayali uğramamak adına.

Geceden kalma bir hüzün ile birlikte alınan gecikmiş kararlar. Bazen bir rüya bahane olur bazen de sebepsizce pat açılıveren gözler.Hastalıktan kırılmayı da ekleyelim kesinlikle. Ağrı, kaşıntı ve bilumum dert. Bitecek sanırsın bitmez ne uyku kalır ne huzur…

Ha birde sivrisinek. Evet, kaç yerimden sokmuş, sayamadım. “ulannnn…. ” dedim, “…uyuz salgını var…” diyorlar, “…başıma mı geldi acaba?” sonra gördüm vicdansızı. Sabahın altısından beri uyanığım. Gününüz güzel geçsin ahali. İçime umut damlatan muhteşem bir güneş var dışarıda. SEVGİLER.


İlknur Yıldırım
www.kafiye.net