HER GÜÇLÜ KADIN BAZEN ACİZ KALIR

Evet  güçlü kadınsın.. Çok şükür kimseye hiç bir şeye hiç kimseye ihtiyaç duymadan yaşarsın… Hatta artık sen herkese ihtiyacı olduğunda koşarsın. Kime ne lazım ise verirsin, alırsın. Sen ararsın, sorarsın Ama  bir gün bir rahatsızlığın olur, doktora gitmek zorunda kalırsın. O gün,  sadece o gün bir anda kendini  güçsüz hissedersin. Bir anda kendini yapayalnız hissedersin,  aciz, ürkek..
Bilirsin aslında üstesinden gelemeyeceğin bir şey değildir.. Ama işte diyorum ya, o gün tüm ezberlerini unutursun.. Yanında bir güç beklersin, elini bir tutan, başını yaslayacak bir omuz, ya da geçecek diyecek sevgi dolu içten bir söz… O gün bencilce beklersin işte…

Emar için sırada beklerken en yakının mesaj atar bir şey istemek için, bakmazsın mesaja.. Biraz sonra arar söyler. O an bunları duyacak durumda değilsindir, yine de terslemezsin yarın ilgilenirim dersin.. O an senin durumunu fark eder, ilerleyen zamanlarda merak edip arar.. Bu defa da sen kötü durumdasındır, üstelik şarjın bitmek üzere ve lanet doktor adresini bulmak için sokaklarda deli gibi gidip geliyorsundur, sinirlisindir.. Sonra diye terslersin, sonra ararım seni.. küser..

Bir mesaj atarsın duygusal, hassas ve seni gerçekten seven biri olduğuna emin olduğun kişiye.. O an birinin elini tutmasını istediğini söylersin.. Mesajı yazdığın kişi cevap vermediği gibi pc sini kapar, meşguldür..

Sonra bir arkadaşın sorar tesadüfen ne durumdasın diye, söylersin.. Bir anda işinin arasında sana zaman yaratır 15 dakika gibi kısa bir zaman diliminde gelir yanına, seni kucaklar, gözlerinin içine bakar geçecek der ve gider.. En azından bir nebze huzur bulursun..

Emarın çekilir, doktoruna gösterilir.. Sana uzun süre misafir bir rahatsızlığın olduğunu öğrenirsin.. Yeniden zayıf düşersin, o an gücün seni terketmiştir,  ilgi beklersin, sevgi, şefkat..

Ama nedense yanında kimseyi bulamazsın.. Sorumluluklara, arabasızlıklara, işlere, mazeretlere, maçlara kurban edilirsin.. Kendi tercihin ve hep keyif aldığın yuvana geri dönmeyi seçersin.. Evine gidersin, akşam yemeğini yiyip ilaçlarını alırsın. Pc ni açar oturursun.. Yanaklarından süzülen ikinci misafire, inci tanelerine bırakırsın kendini.. Sessizce..

Derken çok uzakta bir yüz, bir ses sana gecenin bir vakti misafir olur mesajlarla..Sana o an sanalda olsa arkadaş olur.. Yanaklarından süzülen sessiz misafire eşlik eder.. Omuz olur, can olur, dost olur, eş olur, aile olur.. sen ne istiyorsan o olur bir anda.. Seni dinler, sana kendini iyi hissettirir.. Seni huzurla uykuya gönderir..

Sabah uyanır işe gelirsin.. Yine güçlü, yine dimdik ayakta ve yine güler yüzle günaydın dersin iş arkadaşlarına..Gözlerin yine pırıl pırıl ve mutlu.. Yeni bir gün başlamıştır hayata…

Dün dünde kalmıştır içinde bir hüzün, küçük bir buruklukla…

Not: Rahatsızlık mı?..En fazla 6 ayda geçecek küçük bir boyun fıtığı başlangıcı.. Tedavi başladı bile..   Hayat devam ediyor..

Şule Akar
Kurtköy, 2013 09 14 Saat: 09:30
www.kafiye.net