Modaya Uydu Bacım

Önce ince tül çorap giydirdiler kısa etek altına.Maksat, bacak tipi görünmeliydi ortada. Pantolon da bayanlara yakışıyor dediler. Bayanlar için, bacakları sımsıkı saran, dapdar pantolon yaptılar, ismi ‘moda’. Zamanla ‘Tayt’ denilen kalın külotlu çorap oldu moda. Bildiğimiz külotlu çorap ile üzerine dar bir giysi giyip sokaklarda dolaşır oldu bacım da.

Ya bluzlar, gömlekler… Tam da üzerine oturur, tüm vücut hatları çıkar meydana. Bu kadar rezalet yetmiyor gibi, bir de’ pardesü de devrim’ yaptılar. Bacıma pardesü giydirdiler adeta atletizm mayosu. Üzerine yapışıyor, tüm vücut yine kalıp gibi ortada. Kapanmaktan maksat örtünmektir, örtmek-gizlemektir aslında. O ´na ‘ moda’ diye sunulan daracık giysileri giyerek ve makyaj yaparak, tüm güzelliğini sergiler oldu bacım da.

Makyaj deyip te geçme ha! Öyle sade, belli belirsiz hafif değil! Hem de en cafcaflı, en parlak, biraz da simli olanlarından. Oysa kapanmak ‘çirkin bakışları engellemek’ içindi… Şimdi o, tüm çirkin bakışları üzerine çekmek için kapatıyor adeta. Ah, güzel bacım! Başının üzerinde taşıdığın o eşarbını Allah c.c. rızası için çıkar! Başını açıver n´olur… Zaten her tarafın sanki üryan gibi ortada. O mübarek eşarp, baş üstünde değil, ayak altında kalmış gibi eziyet çekmekte.. Ezim ezim ezilmekte… O eşarp senin başında inlemekte.

İslam dini, tarih boyunca müslümanlardan çektiği kadar, ecnebilerden çekmedi. Müslümanlardan gördüğü eziyeti ve zulmü hiç bir düşmandan görmedi. Tarihin hiç bir döneminde, müslüman hanımlar, hiç bu kadar kompleks içinde gezmediler. Hani nerde o eski analar-bacılar? Onlar, ermeni ‘Hakko’nun markası ‘Vakko´yu hiç takip etmediler.
Markayla modayla hiç ilgilenmediler. Ama dindar kimliği ve asil duruşlarıyla her zaman etraflarına ve diğer mü´min hanımlara iyi bir örnek oldular. Onurlu bir hayat sürdüler.

Ah yerinizden kalkın da şu acınası ibretlik halimizi bir görün…
Görün de yüzümüze tükürün.

Hatice Hantal
www.kafiye.net