Merhaba Babacım

Sana son mektubum iki yıl önce idi.. İki yıl önce nasılsa herşey aynı, hayatımda çok şükür bir şey değişmedi.. Senin yokluğunu artan yıllarla beraber hep özlemle hissetmek de değişmedi.. Ve yine bayram geldi. Ve ben yine seninle dopdoluyum, her bayram olduğu gibi..

 

Yine sen olacağım bu bayramda, son yıllardaki bayramlar gibi.. Artık büyüdüm baba, çok istesem de çocuk olamıyorum, başucuma ayakkabılarımı elbisemi koyarak sabahı sevinçle bekleyemiyorum, harçlık alamayacağımı da biliyorum…Çok tatsız.. En kötüsü bayram sabahı senin elini öpemeyecek olmak.. Hep senin çocuğun olarak çocuklaşmak keyifli idi.. Artık ben harçlık veriyorum, çocuklar için şeker çukulata bulunduruyorum evimde, sevinçle giymek için sabırsızlanacak çocuklar buluyorum, giydiriyorum, sevindiriyorum.. Çocuklarla çocuk olmaya gayret ediyorum..

Sorumluluklar arttıkça, ama bir yandan da hayat düzene girdikçe, yaşla birlikte duygularda oturuyor baba.. Tabii ki ben hala çocuğum, ve hala içimdeki çocukla yaşıyorum.. Ama bir başkayım artık baba.. Karakterim, hayat felsefem, düşüncelerim, değerlerim aynı ama, kafa yapım sanki çok değişti, yaşlanıyorum galiba, onunda etkisi var.. Hayatta olsan seninle oturup 2 kadeh rakı eşliğinde dertleşecek yaşa geldim. Hem de tam yaşı baba.. Dedim ya bir başkayım artık.. Hayır duaları almak daha bir önem kazandı, Saygı hayatımda hep vardı belki ama, artık hak edene
göstermek, arayanı aramak, yanımda olanı düşünmek, iyiliği yaparken gerçekten ihtiyacı olanı seçmek önemli oldu. Ve en önemlisi tüm bu duyguları artık içinde yaşayan biri oldum.. Sitem yok, tepki yok, kızmak yok, kendimi ifade etmek için çabalamak yok.. Duygular bile değerli artık, zamanım gibi, boşa harcamıyorum.. Yine de hala herkesi seviyorum.. Onlar bilmese bile..

Ama bayram çok başka be baba.. Elimde değil, her yıl üzerine bir kat daha hasret ekleniyor, her yıl biraz daha hüzün yükleniyor…İstemesem de duygular yoğunlaşıyor,gözyaşı hep kapıda, kovuyorum…Ben senli bayramları seviyorum

Ama seni daha çok seviyorum…

Ramazan Akar’ın ortanca kızı

 

Şule Akar
2013 07 31 15:00
www.kafiye.net