Hüseyin Durmuş

HÜSEYIN’LER KARIŞINCA!


Günaydın, Günaydın uzay, Günaydın yeryüzü, Günaydın Turkiyem, Günaydın izmir. Günaydın sevgili dostlarım. Nasılsınız, keyfiniz yerindedir, işleriniz tikirinda mi? Hadi hayırlısı dostlarım.


Sevgili dostlarım. Atalarımız ne demiş: işi rast gitmeyecek, yüzü gülmeyecek birinin ” muhallebi yerken dişi kırılırmış. ” inanın bende aynı durumdayım. Hadi sizi pirzola yemeğe davet ediyorum. Biliyorsunuz ; bir kahkaha bir pirzolademektir. Aman ha, pirzola yerken dişinizi kırılmasın, dikkatli olun dostlarım.


Benim memlekette amca oğlu bir Hüseyin var ve ikimizinde soyadı aynı. Sadece nüfusta bilgiler değişik. Üç gün önce memleketten bir mektup geldi. Mektupta: ” Köyde sahibi olduğum arsaya imar yasasına aykiriliktan ve arsanın verisini yatirmamaktan vegi 4500 tl, aykiriliktan 52.000 tl ceza kesildiği ve on beş gün içerisinde ödemem gerektiği ” yazılıyor. İsim doğru, soyad doğru, koy, ilçe, il doğru. Ancak tc kimliklerine göre yanlış gönderme ve bilgilendirme.


Gelelim sadede. Benim tansiyon tavan, başıma bir sürü bela gelir. Tapusu bana ait olmayan evinde cezası bana tebligat yapılır. Bir taraftan ağlıyorum, bir taraftan çare arıyorum. Allah razı olsun yeğenim muhasebecilik Biga’da onun sayesinde işi çözdük. Ben Çanakkale İl özel idaresinden biriyle görüştüm ve tc numaraları karşılaştırıldığında evin bana ait olmadığı ve yanlış kişiye tebligat olduğu belli oldu. Ne demişler ” yanlış hesap Bağdattan döner.” Benimde öyle oldu.


Son söz, burada gülmekten neredeyse yerlere yatacaktim. Karşımdaki kişi bir memur ve unvanı var. Bana” efendim, biz iki Hüseyin görünce; gence mi, ihtiyarami yazalım dedik. En iyisimi gence bu tebligatı gönderelim dedik. Sizin genç olduğunuzu, diğerinin yaşlı olduğunu düşündük. Yazıyı da size gönderdik.” Çok şanslıyım, ben genç, diğeri ihtiyar. Eve, bu dünyada genç olanlara daha fazla kazık. Hadi hayırlısı.


Ben ihtiyarken genç oldum, yine kazık bana, farketmedi. Güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.Saygılarımla.



15.06.2023 perşembe/ Karabağlar

Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net