HAKLI ÇIKMAYI SEVMEM AMA…!!!

1- Irakta saldırı oldu; Türkiye yaptı diyerek pkk/ypg ortak hareket ederek yaygara kopardılar.

2- Ankara’da üç ayrı yerde cem evlerine saldırı yapıldı; mecnun, ceza ehliyeti yok demeye çalıştılar ama kişiler suç makinesi çıktılar.

3- kpss meslek sınavlarında soruların 24 tanesi yayın evi kitapçığını aynısı çıktı. Başta Cumhurbaşkanımız için istifa yaygaralari millet ittifakinda koro halinde devam ediyor.

4- İstanbul’da Rum hastanesinde yangin çıkarıldı ortalık karışsın istediler ama yine karışmadı.

5- Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konuları mecliste görüşülüp karara bağlanırken çoğu maddeye muhalefet eden chp TBMM yi Sağlık çalışanları ile ilgili görüşmeler için toplantıya çağırdılar ve 1 ağustos 2022 tarihinde meclis çoğunluk olmadığı için toplanamadi.

Evet sevgili dostlarım, bu olaylar toplam 12 günde oldu. Ortalık karışsın, hükumet zorda kalsın. Ortalıkta bir kaos oluşsun ve insanlar sokağa çekilsin isteniyor. Şükür ki halkımız bilinçlenmesi başlamış ki bu oyuna gelmedi ve sokağa dökülmedi. Millet ittifakı liderleri ve bazı millet vekilleri çıldırdı, çılgına döndü. Birkaç millet vekili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanı ve bazı bakanlar ile yetkili kişileri savcılığa şikayette bulunmak için sıraya girdiler.

Amaçladıkları karışıklığı çıkaramayanca yine çılgına döndüler.

Bundan 15 gün önce ülkemize, bilhassa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik provokasyon hazırlıkları var, lütfen dikkatli olalım. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkalım. Uyanık olalım, bu ülke insanını sokaklara dökmek isteyenler olacak ve oyuna gelmeyelim. Ancak oluşacak aksiliklere karşı birlikte karşı gelelim. Muhalefette bulunan millet partileri saldırmaya devam ediyor. Biz de bu saldırılar karşısında savunma değil onların yalanlarını, hakaretlerini, belgesiz iftiralarını bizler de yargıya taşıyalım. Kaosu ozenerek harekete geçenleri bizlerde savcılıklara giderek şikayetçi olalım.

Millet vekilliği dokunulmazlığına sığınan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında cumhuriyet savciliklarina şikayetçi olalım. Selahattin Demirtaş’a sahip çıkıp:” Selahattin Demirtaş, suçsuz yere hapis yatıyor. Suç mu işlemiş. Masum birini hapiste zorla tutuyorlar, bu durumu siyasi çıkar için

yapıyorlar. Osman Kavala da suçsuz ve masumdur. Bu ülkede adalet çökmüştür. Biz iktidara geliyoruz. Geldiğimiz gibi bu iki değerli insan ile KHK mahkumlarına da affedecegiz. ” bu söylemi yapıyor. Terörü övmek, teröristlere sahip çıkmak suçtur. Bu sahip çıkmanın bir bedeli olmalı. Bütün suç işleyenler sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından mi savciliklara sucduyurusu yapılacak. Cumhurbaşkanımızı neden yalnız bırakıyoruz?

Sevgili cumhur ittifakı seçmenleri! Özellikle AKP Lİ millet vekilleri, il ve ilçe yöneticileri! Sizlerden neden ses çıkmıyor? Sadece face, tiwitir, instagram, watsap paylaşımlarında neden bu haksızlıklar karşısında sesiniz çıkmıyor? Paylaşımlarınızda Cumhurbaşkanımıza sahip çıkan durumlar neden az ve neden sesiniz çıkmıyor? Sosyal faaliyetleri o kadar çok paylaşıyorsunuz ama asıl yapılması gereken sahiplenme faaliyetlerini paylaşımlarınızda neden göremiyorum? Cumhurbaşkanımıza, bilhassa içişleri bakanımız Süleyman Soylu’ ya özellikle hakaretler konusunda il yöneticileri, ilçe yöneticileri ne zaman harekete geçecek? Ne zaman iftiralar karşısında cumhuriyet savciliklarina hem maddi ve manevi suç duyurusu ile ceza davaları için başvuruda bulunulacak? Lütfen sosyal paylaşımlarımizda biraz da sahtekarlar, şerefsizler ve vatan hainleri hakkında açılan davalarla ilgili bilgileri de paylaşalım.

Cumhurbaşkanımız o kadar yoğun ki bütün bu yoğunluğu karşısında halkımızın zarar görmemesi için gece gündüz çalışıyor. Yukarıda yazdığım maddelerle ilgili olarak anında müdahale yaptı. Peki Cumhurbaşkanımıza sahip olmak isteyenlerin sesleri neden çok cılız kaldı? TV’lerde bir kaç yazar Cumhurbaşkanımıza sahip çıkıyor. Yapılan haksızlıklar karşısında davaların açılması isteniyor ama ortalıkta çıt çıkmıyor! Sonrada biz Cumhurbaşkanımıza sahip çıkıyoruz!

Değerli dostlarım! Kimse bana kızmasın, ya bu günden itibaren imkanı olan AKP il, ilçe yöneticileri cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunsunlar. Sözle değil icraat ile hizmete devam edelim. İnşallah yakın zaman davalarla ilgili paylaşımlara şahit oluruz.

Konuşacak o kadar çok konular var ki, yakında güzel haberler duymak dileğiyle hoşça kalın.


5.08.2022 Cuma/ Karabağlar



Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar
www.kafiye.net