En Büyük İcat Glub!



Temel ile Cemal deniz kenarında oturmuş konuşuyorlar. Yaşamlarında bir türlü rahata, Huzura eremediklerinden bahsederler. Temel yerden bir taş alır ve denize atar. Taş denize düşerken ” Glub” diye ses çıkarır.

Temel- Buldum, buldum, buldum. Dünyanın en büyük inadını buldum.

Cemal – Ne buldun Temel?

Temel- Bundan sonra uzun yıllar rahat edeceğim. Ula Cemal şanslısın. Sende uzun süre huzurla benim yanımda yaşayacaksın.

Cemal – Nasıl olacak bu iş?

Temel – Ben yarın bir basın toplantısı yapagim. Bir inadım olacak. Ancak bana devletin yardımcı olması gerekiyor. Bunun için bu buluşma devletimin destek vermesini basın toplantısında açıklayacağım. Kabul görürse gerisi kolay.

Sonraki gün Temel basın toplantısı yapar. Sorulara cevap verir. Bir soru üzerine çok kısa bir açıklama yapar.

Temel- Beyler ben buluşu bir geminin üzerinde ve deniz üzerinde yapacağım. Bu buluşumun kesin olarak sonuca varması için en az 6 ay gerekli.

Konuşma sona erer. Toplantıdan ayrılırken Temel ile abd li bir firma ilgilenir. Anlaşma yaparlar. Bulusunun patentini hemen satar. Anlaşma gereği gemide çalışmaya başlar. Arkadaşınıda yardımcı olarak alır.

Temel ile Cemal ekmek elden su gölden misali neşeli, mutlu günler geçirirler.

Çalışmalar hızlanır. Artık 7 ay olmuştur. Bir basın toplantısı ile buluşup açıklanacaktır. Geminin güvertesine gelen Temel, elinde bir kutu getirir. Ortalıkta büyük bir sessizlik ve büyük bir heyecan. Büyük bir sessizlik vardır. Temel güverte in kıyısına gelir.

Temel – Şimdi sizlere uzun zamandır üzerinde çalıştığım buluşuruz göstereceğim. Çok dikkatli bakın.

Temel, elindeki kutuyu açar. Kağıda sarılı bir kiloya yakın bir nesne çıkarır. Sonra sargiyi açar ve içinden bir kaya çıkarır. Artık izleyenler heyecandan küçük dillerini yutacak gibi olurlar. Elindeki kayayı dikkatli bakışlar arasında kayayı denize atar. Denize düşen kaya ” GLUB” diye ses çıkarır.

Herkes şaşkın bakışlar içerisinde soran gözlerle Temel’e bakarlar. Temel gayet sakin, gülümseyen gözle çevreye bakar.

Temel – Beyler. Benim buluşumun ismi ” Glub” şuan an denize tası attığımda o ses çıktı. Bu da benim buluşum. Herkese teşekkür ederim. !!!



20.06.2022 PAZAR / Karabağlar




Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar
www.kafiye.net