RAHAT, HAZIR OL!!!

Dün akşam gece karanlığında bir el beni aldı evimden. Korkudan dilimtutuldu ve konuşamıyor, sesim çıkmıyordu. Soğuk bir hava ve bulutların arasından bir beton yığını içerisinde kendimi buldum. Beni götüren el:

– Emrettiğiniz gibi alıp getirdim efendim.

– Tamam, teşekkür ederim, gidebilirsin.

Karşımda duran kişi Putin’in kendisiydi. Beni bir heyecan sardı. Bir taraftan korkuyorum, korkudan tirtir titriyorum. Beni tepeden tırnağa süzdükten sonra:

– Ben uzun uzun konuşmasını sevmem. Senden de çabuk, Kısa kısa cevaplar bekliyorum. Beni oyalama, işimi de zorlaştırma .

– Tamam efendim. Benden istediğiniz nedir.?

– Benim ve ülkem hakkında ileri geri konuşuyormuşsun! Beni; katil, işgalci, sivil halkı öldürüyormuşum diye sağda solda konuşuyormuşsun, üstelik bu adamı durduracak yok mu diye de konuşuyorsun?

– Efendim, ben sadece sizin için değil, süper devletler, AB, abd ve yandaşlarına da aynı şeyi söylüyorum.

– Sana ben bir şey söyleyeceğim. Bakalım bana hak verecek misin?

– Çok merak ettim!

– Biliyorsun. İki gün önce abd, AB, İngiltere, Almanya ve kendine güvenen ülkeler bana karşı kinlerini kustular. Sonunda ne oldu? Benim ve bazı Rus vatandaşların mal varlıklarına el koydular. Bunun üzerine telefon ile aramaya başladım. İlk konuştuğum kişi Baidin

” Ben sana bir şey demiyorum. Sadece mal varlığını garantiye almak için yaptırım kararı aldım. Kesinlikle sana askeri müdahale yok. Ukraynaya asker ve yüksek düzeyde yardım yok. Arşivde, kullanım miadı dolmak üzere olanları yollayacağım. Sen rahatına bak. Paylaşım şeklinde değişim yok..” diyerek hazırolda beklemeye başladı. Ben kendisine rahat ol dedim.

– Peki, diğer devlet başkanları ile konuştunuz mu?

– İnan diğer devlet başkanlarıyla aynı konuşmayı yaptım. Hepside korkmamamı , işler yakında yoluna girecek, siz nasıl uygun gördüyseniz, nasıl düşünüyorsanız öyle yapın. Biz Ukraynaya ne asker ne uçak, ne de cephane desteği yapmayacağız.

– Peki bu gün NATO acil bir toplantı yaptı. Bundan ne gibi sonuç çıkacak.

– Sen rahatını bozma. O toplantı da bana yardım amaçlı oluyor. NATO Ukraynaya asker, uçak, cephane yardımı yapmayacaklar. Sadece dostlar alışverişte görsünler diye toplandılar.

– Peki bu kadar nasıl emin oluyorsunuz?

– Ben abd nin Suriye, ırak, Libya, Mısır, Afganistan olaylarında abd ye karşı gelir gibi yaptım, her hangi bir şey yapmadım. Şimdi onlar da Ukrayna konusunda anlayış gösteriyorlar.

– Başka sorun yoksa ben işime döneceğim. Sana güle güle.

Ben büyük bir şaşkınlık içerisinde sığınmaktan çıktım. Gittiğim gibi o el beni evime getirdi. Düşünmeye başladım. Bu kadar basit mi bu işler! Masum insanlar, çocuklar ölüyor ama bunların kan gölü üzerinde sörf yapan katillerinin! Güçlüler; mazlumları, kimsesizler, korumasizlari , birde ilerleme kat etmeye çalışanların tepelerine paylaşım kurallarına uygun olarak yumruk vurmaya devam ediyorlar.

Anlatılacak o kadar çok şey var ki…

04.03.2022 Cuma / Karabağlar

Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net