NEYI HESAP EDEMIYORUZ?




İyisiyle kötüsüyle bir yaşam içerisinde hayat mücadelesi veriyoruz. Öyle hırslı, öyle acımasız, öyle gaddar bir yaşam sürdürüyor ki insanlar; sanki dünyadan hiç ayrılmayacak va dünyaya kazık çıkacakmış gibi yaşamaya devam ediyor.

Bu dünyanın bir sınav olduğunu unuttuk ve dünya için çalışıyoruz. İnsanların çok büyük bir çelişkili yaşamı asla kıyameti akıllarına getirmemeleri ise büyük bir gafletin içerisinde. Bu durumda; adaletsizliklerin, cinayetlerin, tecavüzlerin , hırsızlıkların, ailede namus anlayışının da yok olmasına doğru gidiyor.

Evet, gelelim sadede şimdi. Her gün uyandığımızda güneş doğudan doğuyor, batıdan batıyor. Hayat öyle hızla devam ediyor. Çok hızlı bir şekilde dünya sonuna yaklaşıyor. Güneşin batıdan doğup, doğudan batması yaklaşıyor. O zamanda yapanlardan olmadığım için ne kadar dua etsem, şükretsem azdır. İnsanlarımız neyin hesabını yapamıyor diye ister istemez soruyorum. Her şey elinizden hızla uçup giderken biraz olsun insaflı olmanız gerekmiyor mu?

Son olarak şunu diyebilirim ki; ilk önce kıyamete doğru yürümeden önce yapmamız gereken doğruları yaparak yaşantımızda dikkat edelim. İşlediğimiz yasakları değerlendirelim ve hesabını yapalım. İnsan olarak insanca yaşayalım. Kibirden uzak, güvenilir, adaletli, herkese karşı eşit davranalım. Olduğumuz gibi olalım, göründüğümüz gibi olalım. Kıyamet yaklaştı, aklımızı başımıza toplayalım.

Tövbe etmekte gecikmeyelim. Neresinden başlarsak karimiz olacak olan şerden bizim için önemli. Dualarımızın kabulü için Amin.



20.02.2022 pazar/ Karabağlar



Hüseyin Durmuş

Emekli Edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net