BEYAZIN GİZEMİ!



Beyaz, beyaz , beyaz , beyaz olarak beyaz beyazın beyazlığında beyaz olmanın asaleti ile kendini göstermesi bir başkadır. Beyaz , beyaz olarak her zaman beyazlığın lekesiz bir beyaz olarak ortada durması, beyazın beyazlığından gelen asaletinin korunması çok zordur.


Hani beyaz dedim ve beyazın beyaz olarak düşünüldüğünde; şeref, namus, asalet, yücelik, vakur, dik duruş, lekesiz olarak beyazın ve beyaz olmanın önemine göre değer vermek çok büyük önem taşıyor. Evlenen kişilerin beyaz, bembeyaz bir gelinliğin içine girerek yeni bir çizgide beyazlı beyazlığın içerisinde beyaz bir sayfanın yapısını, beyaz bir geleceğin beyazlıklar içerisinde sürmesini, devam etmesini ister.



Beyaz, beyaz beyaz olarak çok önemlidir. Beyazı giymek, beyaz ile dolaşmak, beyazın beyaz olarak beyazlığına sarılarak sokağa çıkmakta çok zordur. Beyaz beyaz olarak beyazlığının verdiği beyaz olma özelliği nedeniyle en ufak Bir olumsuzlukları hemen gösterir. Beyaz beyaz olarak ışık saçma özelliği nediyle; lekeyi, kiri, kötülüğü, şerefsizliği asla gizleyemez ve hemen ortaya döker. Hatta bu konuda ” beyaz giyme toz olur, siyah giyme söz olur. ” diyerek beyazı beyaz olarak beyaz kalmasının, lekesiz kalmasının çok zor olduğunu vurgulamıştır. Bu da demektir ki beyazın beyaz olarak beyazlık içerisinde ve lekesiz bir şekilde korunması gerçekten zordur. Beyazın beyaz olarak bembeyaz korunması yürek ister, şeref ister, haysiyet ister, adamlık ister, yiğitlik ister. Kısacası beyazın beyaz olarak, beyazlığının korunmasını taşıyacak beyazın beyaz olarak lekesizce sırtında taşıyacak gerçek insanlar ve yiğitlere beyazın gerçek beyazlığını sırtında efendice ve gerçek insanlara ihtiyaç vardır.


Beyaz, beyaz, beyaz günlerin beyazlılar içerisinde kalmadı ve yaşanması dileğiyle.


Saygılarımla.


05.11.2021 Cuma / Karabağlar
Hüseyin Durmuş
Emekli Edebiyat öğretmeni
Şair Yazar
www.kafiye.net